Dioničari Pevexa na Glavnoj skupštini jednoglasno su Kristinu Prokš izabrali za nedostajućeg člana Nadzornog odbora. Kako podsjećaju iz tvrtke, ranije ove godine je politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić podnio ostavku na poziciju predsjednika Nadzornog odbora kako bi otklonio bilo kakvu, a posebno financijsku povezanost Pevexa s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Rast dividende
Na prijedlog manjinskih dioničara za dopunom dnevnog reda Glavna skupština tvrtke donijela je dvije odluke. Prvom odlukom Glavna skupština je dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Damira Spudića i prije isteka njegovog trenutnog mandata također jednoglasno izbrala na novi mandat u trajanju od četiri godine dok je drugom odlukom dioničarima određena isplata dividende u iznosu od 125,4 milijuna kuna, odnosno 9.500 kuna po dionici, što je od prošlogodišnjeg iznosa više za 25 posto. Odluka o dividendi donesena je s 88,89 % glasova.

Ukupno ostvarena neto dobit Pevexa u 2019. godini je iznosila rekordnih 160,7 milijuna kuna. Dividende će biti isplaćene svima koji su na dan 7. rujna 2020. u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva evidentirani kao dioničari tvrtke, a dan isplate dividende je 15. rujna 2020.

Pevex trenutačno ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske, a u njima radi gotovo 2.000 zaposlenika, zaključuje se u priopćenju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!