Jedan od najvećih izazova današnjeg vremena je uskladiti roditeljstvo s ostalim aspektima sve užurbanijeg načina života.

Posebnu zabrinutost roditelja može prouzročiti porast određenih zdravstvenih tegoba kod djece. Prema trenutnim procjenama, 20-30% djece u zapadnim zemljama pati od astme, kroničnog rinitisa i alergija. Alergijska oboljenja prvotno se manifestiraju u obliku atopijskog dermatitisa koji se pojavljuje u mlađoj dobi. Ako su neurodermatitis, alergija ili astma prisutne u obiteljima oba roditelja, rizik obolijevanja za dijete je 60-80%.

Upravo ovakve brojke dovele su do pogleda medicinske struke u jednom novom smjeru i najnovijih znanstvenih studija koje pokazuju važnost crijeva i crijevnih bakterija za razvoj uravnoteženog imunosnog sustava djece. U djece oboljele od alergija ustanovljene su znatne razlike u crijevnoj flori u odnosu na zdravu djecu. Znanstvena istraživanja nam potvrđuju da je upravo zbog toga kod djece potrebno koristiti probiotičke bakterije.

Znanstvena studija PANDA (Probiotics AND Allergy) provedena u dječjoj bolnici Wilhelmina u Nizozemskoj, uključivala je 156 beba “visokog rizika”, tj. s obiteljskom predispozicijom na alergije. Ova studija pokazala je da višesojni sinbiotik OMNi-BiOTiC PANDA može pozitivno utjecati na neuravnoteženi imunosni sustav djece i smanjiti pojavu atopijskog dermatitisa i alergija. U slučajevima obiteljske predispozicije za razvoj neurodermatitisa, alergijskih bolesti ili astme, s primjenom sinbiotika OMNi BiOTiC PANDA trebalo bi se početi već tijekom trudnoće, a najkasnije u 32. tjednu trudnoće, te nastaviti davati bebi ovaj sinbiotik do navršene 1. godine.

Druga studija, provedena na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju u LKH Feldbach, pokazala je da primjena sinbiotika OMNi-BiOTiC PANDA u trudnoći i tijekom prvih mjeseci života kod novorođenčeta smanjuje učestalost kolika u prva 3 mjeseca života.

OMNi BiOTiC PANDA prikladan je za sve trudnice i sve bebe od prvog dana rođenja, posebno one rođene na carski rez, s obzirom na to da uravnotežuje dječju crijevnu floru koju djeca inače dobiju od majke prilikom prirodnog poroda, prolaskom kroz porođajni kanal. Kako znamo da se u crijevima nalazi 80% imuniteta, primjena sinbiotika može Vama i Vašoj bebi donijeti najbolji mogući početak.

Više o proizvodu.

Više o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan možete pronaći na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!