DPD Croatia i INA unaprijedili uslugu preuzimanja paketa

Nova usluga omogućuje primateljima potpunu kontrolu nad preuzimanjem paketa, a nudi mu se i dodatna vremenska fleksibilnost jer paket može pokupiti u bilo koje vrijeme na jednom od brojnih Ininih maloprodajnih mjesta

Uhodana usluga preuzimanja paketa, koju na više od 400 Pickup lokacija diljem Hrvatske nude DPD Croatia i INA, proširena je uslugom plaćanja pouzećem prilikom preuzimanja paketa na maloprodajnim mjestima domaće naftne kompanije. Dvije su se tvrtke, kako je priopćeno, na ovaj korak odlučile jer su postojeću uslugu krajnji korisnici odnosno primatelji paketa dobro prihvatili. Usluga plaćanja otkupnine (Cash On Delivery – COD) je također dostupna i kod drugog DPD-ovog partnera – Eurom prodavaonica.

DPD Croatia u 2017. zabilježio je rast u dostavljenom broju paketa privatnim osobama od 60 posto čime je nastavljen prethodni trend. Porast broja paketa u B2C segmentu zasigurno je odraz povećeg broja novootvorenih e-trgovina, što uz veći opseg poslovanja u distribuciji nosi sa sobom i nova očekivanja krajnjih korisnika koje jedna distribucijska tvrtka treba ispuniti.

S obzirom na to da najveća naftna kompanija u Hrvatskoj – INA i DPD Croatia već dulje vrijeme uspješno surađuju, logičan korak bio je i ponuditi novu poboljšanu uslugu preuzimanja paketa i to s mogućnošću plaćanja otkupnine prilikom preuzimanja.

E-kupci i dalje skeptični prema plaćanju internetom
Hrvatski e-kupci još uvijek su nepovjerljivi prema online plaćanju te preferiraju mogućnost plaćanja otkupnine, pokazuje E-shopper barometer, veliko istraživanje o navikama e-kupaca koju je proveo DPDgroup.

Nova usluga omogućuje primateljima potpunu kontrolu nad preuzimanjem paketa, a nudi mu se i dodatna vremenska fleksibilnost jer paket može pokupiti u bilo koje vrijeme na jednom od brojnih Ininih maloprodajnih mjesta.

Dostava na Pickup lokaciju
Prije same dostave primatelj paketa prima SMS odnosno e-mail obavijest s datumom dostave i linkom na portal Follow My Parcel (FMP) putem kojeg, između ostalih mogućnosti (promjena datuma dostave, promjena adrese dostave, davanje punomoći DPD-u da paket ostavi na dogovorenom sigurnom mjestu, dostava odabranom susjedu i dr.), može odabrati redirekciju paketa na jednu od Pickup lokacija. Klikom na link u poruci primatelj paketa odabire najbližu pickup lokaciju na karti i na njemu je da unutar sedam kalendarskih dana preuzme paket!