dukat-ja-volim-mlijeko-pobjednici-natjecaja-002Kreativni likovni natječaj Dukata “Ja volim mlijeko” završen je izborom 12 najboljih radova čijim je mladim autorima, na svečanom događanju u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, dodijeljeno jednako toliko vrijednih nagrada odnosno 12 bicikala Haro flightline 1, priopćeno je iz Dukata.

Osim svečane dodjele nagrada, otvorena je i izložba selekcije radova pristiglih na Dukatov kreativni likovni natječaj “Ja volim mlijeko!”, s više od 150 izabranih radova.

“Izuzetno nas raduje što je Dukatov kreativni likovni natječaj ‘Ja volim mlijeko!’ naišao na izuzetan interes učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske. Natječajem smo potaknuli učenike na likovno stvaralaštvo, ali i na promišljanje o pravilnoj i uravnoteženoj ishrani te važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani djece”, ističu u Dukatu.

“Na natječaj Dukata pristiglo je 1852 rada učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola. Stručnom žiriju bilo je iznimno teško izabrati 12 najkreativnijih radova”, istaknula je članica žirija Nada Beroš, viša kustosica Muzeja suvremene umjetnosti.

Ona je također najavila izložbu selekcije radova pristiglih natječajem, u tzv. prostoru Školice Pedagoškog odjela Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu koja će biti otvorena do 3. listopada 2012. godine.

Svečanost dodjele nagrada autorima najkreativnijih radova simbolično je održana na Svjetski dan mlijeka, koji se obilježava posljednje srijede u rujnu, kako bi se dodatno istaknula važnost pravilne i uravnotežene prehrane te važne uloge mlijeka u svakodnevnoj prehrani djece školskog uzrasta, navode iz Dukata.