U prezentacijskoj dvorani Almeria centra, EDITEL Adria održala je drugi Poslovni doručak kao nastavak uspješne prakse

Na poslovnom doručku, partneri i korisnici u opuštenoj atmosferi dobili su neka nova saznanja, a s kolegama iz drugih tvrtki razmijenili su ideje i iskustva te saznali više o poslovnoj praksi koja će im pomoći kod njihovih aktivnosti. Ideja da ovo bude mjesto na kojem se povremeno okuplja kako bi zajednički našli rješenja za neke zajedničke probleme, pokazala se odličnom.

Na EDITEL Adria poslovnom doručku sudjelovali su predstavnici nekoliko značajnih tvrtki iz Hrvatske: Carlsberg Croatia, Fokuspharm, Gavrilović/Diona, Kraš, M SAN Grupa i Saponia/ Kandit/ Koestlin/ Maraska.

Tema drugog EDITEL Adria poslovnog doručka bila je razmjena PDF e-Računa. U uvodnom dijelu govorilo se o definiciji PDF e-Računa, zakonskoj podlozi, stanju na tržištu i praksi u drugim zemljama.

EDITEL Adria kao dio grupacije EDITEL koji je najveći pružatelj EDI usluga u ovoj regiji i njegove široke partnerske mreže u drugim zemljama ima veliko iskustvo u razmjeni PDF e- Računa u zemljama članicama EU.

U nastavku se prezentiralo rješenje za razmjenu PDF e-Računa koje podržava sve oblike slanja i primanja. Rješenje je prilagođeno poslovanju u Hrvatskoj, ali i poslovanju sa zemljama članicama EU. e-Arhiva kao bitan dio cjelokupnog procesa je velika snaga EDITEL rješenja.

Prilagođena je svim oblicima i veličinama poslovnih subjekata, a sigurnosni standardi društva EDITEL jamče da ovo rješenje za arhiviranje zadovoljava kriterije revizija (pravna usklađenost u skladu s Direktivom EU-a 2010/45/EU, što potvrđuje i revizorska tvrtka Deloitte). Osiguran je i pristup e-Arhivi prilikom poreznog nadzora.

Kroz razgovore na kraju te pitanja i odgovore, prisutni su potvrdili da su zadovoljni viđenim te su iskazali interes za detaljnijom prezentacijom u njihovim poslovnim prostorima.