Svi sudionici javne nabave u Hrvatskoj su od 1. prosinca prošle godine obvezni zaprimati elektroničke račune te od 01. srpnja ove godine svi sudionici javne nabave su obvezni slati elektroničke račune. EDITEL je u prvom koraku omogućio dobavljačima u javnoj nabavi slanje e-Računa.

Kako su se javna tijela koja imaju mogućnost izbora posrednika za slanje i zaprimanje e-Računa u javnoj nabavi zanimala za usluge EDITEL Adrije, tvrtka je odlučila poduzeti i drugi korak te svim sudionicima omogućiti potpunu uslugu odnosno rješenje certificirano za slanje i zaprimanje e-Računa prema EU normi.

EDITEL Adria je tako i službeno od 11. studenoga na stranicama Ministarstva gospodarstva naveden kao tvrtka usklađena s EU normom za slanje i zaprimanje e-Računa.

Osim zaprimanja e-Računa, kod obveznika javne nabave, sve više je prisutna želja da svoje B2B račune šalju kupcima. To je omogućeno preko centralne platforme ako računi zadovoljavaju EU normu.

e-Računi u Hrvatskoj uzimaju sve više maha. Da bi svojim klijentima pružio potpuno zakonsko rješenje, a isto tako i potpunu digitalizaciju, EDITEL im pruža i usluge e-Arhive i portala eb-MONITOR preko kojeg se mogu pratiti e-Računi i upravljati statusima ukoliko to ERP ne omogućuje. Također, putem svoje partnerske mreže EDITEL pruža usluge DMS-a i digitalizacije papirnate arhive.