Edukacija: Kako dospjeti na police maloprodajnih lanaca i kako tamo ostati

Polaznici će na edukaciji naučiti kako izgleda proces dogovora suradnje s maloprodajnim lancima te jednom kada je suradnja ostvarena kako je održavati kako bi bila uspješna i dugoročna

Dospjeti na police velikih food retailera, drogerija, diskontera i ostalih maloprodavača nije jednostavan posao. Nove kompanije na tržištu trebaju dodatna znanja kako pristupiti maloprodajnim lancima, predstaviti svoj proizvod te dogovoriti suradnju. S druge strane, kompanije koje već rade s maloprodajnim lancima često nailaze na poteškoće u suradnji te ne ostvaruju željeni promet i profit.

Upravo zato, stručnjaci za trgovinu – Retail DNA, održavaju edukaciju za sve proizvođače, dobavljače i distributere koji:

  • imaju ambiciju dogovoriti suradnju s maloprodajnim lancima
  • već rade s maloprodajnim lancima, a žele unaprijediti suradnju i imati bolje rezultate

Polaznici će na edukaciji naučiti kako izgleda proces dogovora suradnje s maloprodajnim lancima te jednom kada je suradnja ostvarena kako je održavati kako bi bila uspješna i dugoročna.

Ključne teme edukcije:

  • Kako pristupiti maloprodajnim lancima, koje su najčešće greške u komunikaciji
  • Kako se uspješno pripremiti za sastanak/suradnju
  • Što ako ne možete dogovoriti sastanak
  • Koji su razlozi zbog kojih maloprodajni lanac pristaje na suradnju
  • Kako da buyer kupi od Vas
  • Pregovori – što očekivati, osnovne strategije
  • Kako reagirati na NE i dobiti DA
  • Kako postati “važan dobavljač” i ostvariti dugoročnu suradnju

Retail DNA je tim entuzijasta za trgovinu i maloprodaju. Stručnjaci su za nabavu, pregovore, suradnju s trgovačkim lancima i category management. Uz edukacije, bave se konzultiranjem i mentoriranjem proizvođača, dobavljača i trgovaca te pomažu svima kojima je cilj uspješno se pozicionirati na maloprodajnom tržištu.

Predavač je Anita Jurjević: 15-godišnje buyersko iskustvo u velikim trgovačkim lancima (Diona, BIPA, Kaufland) pretočila u poslovno savjetovanje. Kao poslovni savjetnik, fokusirana je na konzultiranje i educiranje dobavljača kako ostvariti suradnju s maloprodajnim lancima te kako suradnju unaprijediti i podići na višu razinu – iz buyerske perspektive.

Edukacija se održava u srijedu, 29. lipnja, od 10.00 do 15.00 sati u Zagrebtoweru na adresi Radnička cesta 80 u Zagrebu.

Za prijavu i više informaciji o edukaciji posjetite: https://www.retaildna.hr/portfolio-item/kako-dospjeti-na-police-i-suradivati-s-maloprodajnim-lancima/.

Prethodni članakPlant based trend – ključne prilike za trgovce i dobavljače
Sljedeći članakSensation lubenica limeta