Tvrtka Gaba International AG u svom asortimanu proizvoda za oralnu njegu nudi brendove elmex (u varijantama elmex Zaštita od karijesa, elmex Sensitive i elmex Zaštita od erozije), i meridol (u varijantama meridol i meridol Halitosis). Distributer ovih brendova na hrvatskom tržištu je tvrtka Apolonia.

Sistem elmex Zaštita od karijesa pruža zaštitu cijele obitelji tako što osigurava dugotrajnu zaštitu od karijesa, štiti zubnu caklinu od napada kiselina, potiče remineralizaciju tijekom ranog nastanka dekalcifikacije te smanjuje topivost zubne cakline. ‪

Sistem elmex Sensitive pomaže kod osjetljivosti zuba i izloženih zubnih vratova, učinkovito djeluje kod preosjetljivosti zuba, te smanjuje postojeće preosjetljivosti zuba, štiti od karijesa izloženih zubnih vratova te omogućuje nježno i učinkovito čišćenje.

Sistem elmex Zaštita od erozije pruža zaštitu od jakih kiselinskih napada, štiti od progresivnog i nepovratnog gubitka tvrdih zubnih tkiva te jača caklinu i čini ju otpornijom na kiseline.

Sistem meridol za dugotrajnu i učinkovitu oralnu higijenu kod upala desni i periodontitisa potiče obnavljanje i smirivanje iritiranih desni te predstavlja balzam za desni.

Sistem meridol Halitosis sprječava neugodni zadah iz usta tako što kombinacija jedinstvenog aminfluorida i kositrovog fluorida inhibira metaboličku aktivnost naslaga bakterija na jeziku, dodaci neutraliziraju isparive sulfidne komponente i osvježavaju dah.

elmex i meridol proizvodi sadrže jedinstveni organski aminfluorid kao aktivni sastojak čija je djelotvornost znanstveno dokazana u više od 400 studija.

Zbog svoje površinske aktivnosti aminfluorid se brzo veže sa zubnom caklinom, formirajući sloj kalcij fluorida, a taj novonastali sloj poboljšava otpornost cakline na kiseline te ima antibakterijska svojstva.‬

Proizvodi su u maloprodaji dostupni u drogerijama Bipa, dm i Kozmo te trgovačkim lancima Billa, Mercator, Plodine i Spar.

Promjene u načinu života i prehrane, unatoč brojnim tehnološkim naprecima, i dalje rezultiraju da je karijes najraširenija bolest na svijetu kojom je zahvaćeno više od 90% populacije.

Kako je i dalje prosječna osoba ne educirana u pogledu održavanja pravilne oralne higijene te nema navike redovne posjete doktorima dentalne medicine, mnoge indikacije oralne bolesti ostaju nezamijećene odnosno netretirane sve dok ne dođe do akutnih stanja.

Slijedom toga, kažu u Apoloniji, odlučili smo uložiti dodatne napore da kroz suradnju sa strukom odnosno kroz dodatnu komunikaciju s korisnicima, skrenemo pažnju na indikaciju gubitka zubnih tvrdih tkiva uslijed jakih kiselinskih uvjeta u usnoj šupljini te poboljšanja kvalitete života pacijentima koji imaju problema s akutnim neugodnim zadahom iz usta.

Pritom dodaju kako uvođenjem proizvoda elmex Zaštita od erozije i meridol Halitosis pomažu brojnim korisnicima koji u većini nisu niti svjesni opasnosti koje navedene indikacije predstavljaju.

Proizvodi oba sistema prevencije i zaštite (paste za zube, četkice za zube, te vodice za ispiranje usta) dokazano su učinkovit i jednostavan koncept sprječavanja nastanka bolesti odnosno uspostavljanja zdrave oralne situacije u usnoj šupljini.

“Uz lansiranje navedenih novih proizvoda povremeno vršimo promocije u suradnji s maloprodajnim partnerima kao što su specijalna pakiranja s gratis proizvodima ili poklonima kako bi pacijentima približili naše proizvode”, navode iz tvrtke.