instagram-smarphone-largeU 11 mjeseci broj korisnika aplikacije Instagram, koja omogućava postavljanje slika s pametnih telefona na internet, porastao je za 14 milijuna

Američki Facebook je za milijardu eura kupio popularnu mobilnu aplikaciju za postavljanje mrežnih foto albuma Instagram. U siječnju prošle godine Instagram je imao oko milijun korisnika,a jedanaest mjeseci kasnije broj korisnika porastao je na 15 milijuna.

Instagram danas ima već 30 milijuna korisnika, procjenjuje Businessinsider.

Da bi objavio sliku na Facebooku, korisnik iPhoneove aplikacije mora provesti šest koraka, a Instagram omogućava objavu samo jednim potezom.

“Oduševljen sam da smo se dogovorili. Već više godina nastojimo razviti izmjenu mobilnih fotografija. S Instagramovom ekipom će to biti daleko lakše”, napisao je u poruci povodom preuzimanja Instagrama šef Facebooka Mark Zuckerberg.

Zuckerberg ne namjerava utjecati na neovisno djelovanje Instagrama, što je iznenađenje s obzirom na dosadašnja iskustva prilikom Facebookovih preuzimanja.

Uz korisnike iPhonea, Instagram od nedavno mogu upotrebljavati i oni koji koriste pametne telefone s operativnim sustavom Android. (Bankamagazin)