feravino-kulinarska-radionica-001Vinarija iz Feričanaca na današnjem je kušanju dokazala da se crvena vina njihove ekskluzivne serije Miraz mogu vrlo uspješno sljubiti s omiljenim ljetnim namirnicama

Uz kuharsku podršku poznatog TV lica Stephana Macchia danas je Feravino organiziralo kulinarsku radionicu u prostoru zagrebačkog Apetit Cityja.

Miraz Zweigelt 2009., Miraz Frankovku 2009. i Miraz Syrah 2009., kao i mnoga druga crvena vina neopravdano padaju u zaborav kada se odlučuje o vinu koje bi idealno pratilo laganije ljetne recepte.

Stephan Macchi pripremio je niz manjih zalogajčića od često i široko korištenih ljetnih namirnica poput voća, plodova mora, različitih sireva i nezaobilazne čokolade, koja odlično prate strukturu i okuse Zweigelta, Frankovke i Syraha iz feričanskog vinogorja.

Crvena Miraz vina odlikuju se primjetnom svježinom, nužnom kako bi vina pratila laganu ljetnu kuhinju. Iz Feravina su pokazali kako ovo ljeto iskombinirati dosad nezamislive kombinacije i napraviti spoj dalmatinskih i primorskih sezonskih specijaliteta uz čašu vrhunskog slavonskog crnog vina.

“Ponos Slavonije je bez ikakve sumnje graševina, no blago Slavonije se nalazi upravo u našim crvenim vinima koja postaju i sve poznatija u svijetu. U Feravinu smo to uvidjeli prije mnogo godina pa smo, zahvaljujući podneblju i radu naših zaposlenika, zauzeli vodeću poziciju kada je riječ o kvaliteti crvenih kontinentalnih vina. Ovom degustacijom htjeli smo dokazati da su naši Miraz Zweigelt, Frankovka i Syrah, kao vrhunska kompleksna vina s velikim potencijalom, ujedno i dovoljno nenametljiva i svježa te kao takva idealna za ljetnu konzumaciju. Tajna naših vina je upravo svježina vina specifične za podneblje i sorte koje uzgajamo”, naglasio je direktor proizvodnje Feravina Mladen Perak rekavši.

On je dodao kako će Miraz Zweigelt i Miraz Frankovka biti dostupni u maloprodaji u većini trgovačkih lanaca po cijeni od oko 80 kuna. S druge strane, prestižniji Miraz Syrah moći će se kupiti samo u odabranim prodavaonicama vina po okvirnoj cijeni od 120 kuna.

Miraz Zweigelt 2009., Miraz Frankovku 2009. i Miraz Syrah 2009. zasebno je predstavio glavni enolog Feravina Miodrag Hruškar, dok je hranu i sljubljivanje s vinima uz okupljene komentirao sam autor gastro kreacija Stephan Macchi.

“Užitak mi je bio upustiti se u izazov kombiniranja Miraz vina uz lagane ljetne gastronomske zalogaje kroz koje se ova vina tradicionalno ne prezentiraju. Bobičasto voće, kruške, čokolada, zreli sirevi i kozice, sve te namirnice se odlično sljubljuju uz Miraz crvena vina”, rekao je Macchi.