auchan-trgovacki-lanac-midiFrancuski trgovački lanac Auchan otvorio je svoj prvi hipermarket u Tadžikistanu i tako nastavio ekspanziju u centralnoj Aziji.

Hipermarket površine 500 metara kvadratnih nalazi se u Dušanbeu, a njime će upravljati partnerska kompanija Schiever. Ovaj hipermarket biti će dio projekta shopping malla vrijednog 13 milijuna dolara.

Generalni direktor kompanije Schiever Tadžikistan Frederik Lobe rekao je da otvaranje ove trgovine predstavlja revoluciju u Tadžikistanu. “Naš Auchan hipermarket će biti popularna trgovina namijenjena svima, a kupcima će ponuditi veliki izbor kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama. Pored toga unaprijedit će i kontrolu kvalitete hrane širom zemlje”, dodao je Lobe.

Izgradnja ove trgovine bila je najavljena još 2014. godine, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj – EBRD, a cilj čitavog projekta je da se stvori lanac marketa kroz partnerstvo s lokalnim dobavljačima. Rukovodilac EBRD-a u Tadžikistanu Richard Jones je na otvaranju rekao da je Auchan već potpisao ugovore s više od 200 lokalnih dobavljača. (marketnetwork.rs)