Urbani, moderni, elegantni, osvježavajući i neodoljivi – najbolji je to opis novih pjenušaca Grasecco i Francesca iz podruma Feravina predstavljenih u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Ovi pjenušci 100 posto su hrvatski proizvod i za sada jedini domaći pjenušci koji se od berbe do punjenja proizvode u podrumu Feravina u Feričancima. Tek su se pojavili na tržištu, a već su osvojili zaljubljenike u pjenušava vina, ali i ljubitelje osvježavajućih koktela jer su se pokazali kao izvrsna baza za popularne barske mješavine. Ekipa barmena iz Art of bara već je kreirala dva originalna koktela – Miss od Francesce i Brku od Grasecca, koji su u HNK-u posebno oduševili ženski dio publike.

“Nove pjenušce prvi puta u našem podrumu proizvodimo charmat metodom tipičnom za proizvodnju talijanskog prosecca i iznimno smo zadovoljni reakcijom tržišta. Grasecco od 100 posto graševine i Francesca od 100 posto frankovke, od proljeća, otkad su se pojavili na tržištu, postali su jedan od naših najtraženijih proizvoda“, istaknuo je Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem je sastavu vinarija Feravino.

I Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, ne krije zadovoljstvo novim pjenušcima koji su posebno zaintrigirali mlađu populaciju. U Feričancima je okupio odličan tim enologa na čijem je čelu mlada enologinja Antonija Čeme i konzultant enolog Matjaž Lemut.

Autor sjajne, moderne, hipsterske, trendi etikete je poznati hrvatski dizajner Miran Tomičić, kreativni direktor brend dizajn agencije Octopus Ink.

“Etiketa je inspirirana našim potrošačima, a ideja je bila kreirati suvremen, razigran, mladenački brend temeljen na lokalnom pristupu i tradiciji. Potrošači danas ne žele samo proizvod, traže nešto više, ponajprije priču. Oni brend ne samo da koriste, oni ga slijede, slušaju i razgovaraju s njim. Stalo im je do utemeljenosti brenda i do njegovog vizualnog identiteta”, ističe Tomičić.

Jedinstveni Grasecco proizveden je u dvije kategorije – brut i ekstra brut. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina.