Mirisi i ljepota slavonskih šuma inspiracija su nove, moderne etikete vina linije Dika, poznatog hrvatskog proizvođača Feravina.

Rose Dika 2016. apsolutni ljetni hit
Rose Dika 2016. iz sorte frankovka vrlo je zanimljivo vino izbalansiranih kiselina, visokog sklada s ugodnim alkoholima i odličan izbor za aperitiv. Nećete pogriješiti servirate li ga uz lagana jela poput hladnih predjela, salata i snackova, ali i jela od bijelog mesa, umaka i morskih specijaliteta. Dobro ohlađeno na temperaturi od osam do deset stupnjeva Celzijevih ovo je vino za uživanje u vrućim ljetnim danima.

Graševina, Chardonnay i Pinot bijeli – odaberite svoje vino
Decanterom nagrađena Graševina Dika 2016. osvojila je vinske znalce, ali i one koji vole vesela, lagana, cvjetna i mirisna vina, bogatih aroma zrelog grožđa. Uravnoteženih okusa koji podsjećaju na bagrem, ugodno je kisela, oblasto zaokružena i idealna za svečane prigode.

Ljubitelji suhih i otmjenih vina uživali su u Chardonnay Diki 2016., vinu skladnog karaktera s idealno ukomponiranim alkoholom i kiselinama. Njegov svjež i suptilni okus, upotpunjen karakterističnim bademastim tonom, u ustima stvara osjećaj ugode.

Bijeli pinot Dika 2016. zanimljiv je u okusu i strukturi, odlično izbalansiranih kiselina, visokog sklada s razmjerno dosta alkohola. Iznimne je punoće okusa, iskričave fine bistroće, tipične za kontinentalna vina najviše kvalitete.

Frankovka i Merlot – tako to rade u Slavoniji
Za razliku od ostalih kontinentalnih vinarija, Feravino gotovo polovinu proizvodnje posvećuje crnim vinima. Među njima se ističe Frankovka, vino koje upravo u Feričancima daje iznimne rezultate. O tome svjedoči i Frankovka Dika 2015. Sočno, živahno, svježe vino s aromom višnje i naglašenijim kiselinama, univerzalnog je karaktera pa bi se trebalo naći u svakom hladnjaku.

Merlot Dika 2015. vrlo je harmonično, meko i pitko vino, gotovo neprimjetnih ali zrelih tanina uz blagi osjet drva i miris bobičastog voća i kakaa.