GEFCO, globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i europska tvrtka specijalizirana za automobilsku logistiku, najavio je pionirski razvoj jedinstvenog alata s glasovnim upravljanjem kojim klijentima omogućava praćenje pošiljki putem tehnologije Smart Speaker i logističkog softvera Cargowise.

Novo rješenje, koje nadopunjuje postojeću GEFCO-vu ponudu alata za lociranje i praćenje, razvila je GEFCO-ova divizija Freight Forwarding za klijente koji zahtijevaju rješenja sljedeće generacije za praćenje pošiljki visokog prioriteta u stvarnom vremenu gdje su brzina i učinkovitost od najveće važnosti.

Alat koji nazivaju TRACY koristi logistički softver Cargowise kompanije WiseTech Global kroz značajku na pametnom zvučniku koja klijentima omogućava primanje ključnih informacija o pošiljci, uključujući lokaciju s koje je poslana, odredište, broj pošiljke i očekivani/stvarni dolazak putem jednostavne glasovne naredbe.

TRACY će nadopuniti GEFCO-ovu tradicionalnu ponudu alata za lociranje i praćenje, među kojima je GEFC@nnect koji klijentima omogućuje visokoučinkovito praćenje putem internetskog portala. Alat je razvijen kao podrška tvrtkama koje zahtijevaju najveću brzinu na tržištu te jamstvo isporuke vremenski kritičnih pošiljki.

Grupa GEFCO klijentima je već uspješno demonstrirala novu tehnologiju i prije planiranog lansiranja, što predstavlja prvi korak u daljnjem neprestanom razvoju alata, uz dodatna ažuriranja koja će pružati još veću funkcionalnost, uključujući potencijalno povezivanje s uslugama praćenja zračnih i pomorskih pošiljki.

Anthony Gunn, izvršni potpredsjednik divizije GEFCO Freight Forwarding, izjavio je: “Izuzetno smo uzbuđeni što ovu uslugu pokrećemo s našim partnerima. TRACY je posljednja u nizu novih tehnologija koje je GEFCO nedavno integrirao u upravljanje opskrbnim lancem kao lider na tržištu u inovacijama. U prijevozu tereta, a osobito našoj ponudi rješenja za vremenski kritične pošiljke, gdje su transparentnost i praćenje u stvarnom vremenu imperativ, novi će alat imati glavnu ulogu i oduševljeni smo povratnim informacijama koje smo dosad dobili od klijenata. Kao njihov pouzdani partner pružamo im najveće moguće jamstvo da je njihova roba u sigurnim i pouzdanim rukama. Zahvaljujući brzom i jednostavnom korištenju alata TRACY, bolje smo pozicionirani nego ikad prije za ispunjavanje te uloge.”

Kako bi zadovoljili potrebe potrošača koji sve više traže ultrapersonalizirane usluge, GEFCO je razvio nagrađivan alat My Car is There (Moj auto je ondje), koji omogućava krajnjim korisnicima upravljanje isporukom njihovih novih vozila putem mobilne aplikacije.

Grupa GEFCO također pokreće Tvornicu inovacija s ciljem prepoznavanja inovativnih projekata zaposlenika i osiguravanja odgovarajućih resursa za podršku njihovom razvoju te poticanja ideja i kreativnosti unutar tvrtke.