GHC je novi standard uslužnih djelatnosti

Global Hospitality Care novi je standard u Hrvatskoj kojem pristupaju hoteli i lanci trgovina koji žele zadržati gosta i pružiti uslugu koja se temelji na hospitality etici, te se istaknuti na tržištu

Na tržište Hrvatske stigao je novi standard na polju uslužnih djelatnosti, prvenstveno hotela i resorta, a onda i lanaca trgovina te avio kompanija.

Naziv GLOBAL HOSPITALITY CARE, skraćeno GHC, je koncept koji okuplja hotele i lance trgovina koji su prepoznali važnost Hospitality pristupa na temelju kojeg sada gost u Hrvatskoj donosi odluku o tome kome će dati svoje povjerenje i novac.

GHC označava, i u svom konceptu okuplja hotele, koji educiraju svoje djelatnike po GHC principu. To znači da su djelatnici posebno educirani i obučeni za pružanje usluge kako bi svom korisniku dali vrijednost pristupom utemeljenom na Hospitality etici.

Hoteli koji su ušli u GHC koncept nose markicu kvalitete po kojoj korisnik sada prepoznaje da će u tim objektima biti usluženi te da će se prema njemu ophoditi u skladu s Hospitality etikom, te da su to hoteli koji vrednuju gosta i njegov novac.

Markica kvalitete je oznaka koja se nalazi na vidljivim mjestima, dostupnim korisniku prije bukiranja smještaja ili korištenja usluge, tako da na temelju toga gost sada prepoznaje koji hoteli vrednuju prisustvo gosta te tako donosi odluku o izboru hotela.

Gost 21. stoljeća želi vrijednost za novac, međutim sve je zahtjevniji u pogledu toga kako se prema njemu ophodi, odnosno koju vrstu usluge doživljava.

Ključna impresija s njegovog boravka u objektu stvara se iz pristupa uslužnih djelatnika koji su u direktnom kontaktu sa korisnikom, dakle recepcioneri, konobari, stjuardese i prodajni predstavnici i zato GHC svojim treninzima djeluje upravo na ove djelatnike kako bi postigao da svaki kontakt s korisnikom bude po hospitality etici, da sve emocije budu amortizirane na humanistički način – onaj prilagođen čovjeku, te da i sam uslužni djelatnik bude rasterećen stresa i vlastitih predodžbi o korisniku koje ruše rejting kompanije koju predstavlja.

GHC vrednuje postulat da ljudi koji rade s ljudima trebaju poznavati ljudsku psihologiju, te je stoga svoje treninge utemeljio na humanističkoj psihologiji koja uslugu olakšava, kako uslužnim djelatnicima, tako i korisnicima. Uslužni djelatnici koji prođu GHC trening osjećaju veliko olakšanje jer GHC trening daje razumijevanje i alate za rad s ljudima za sve one situacije koje su stresne jer rad s ljudima je zahtjevan i nepredvidiv. Dakle, GHC daje rješenja kako da postupaju u situacijama koje su izazovne, ali primarno uči djelatnike kako da isporuče Hospitality pristup koji obuhvaća ljubaznost, gostoljubivost, prihvaćanje, poštovanje, te stvaranje iskustva puna dobrih impresija.

Također, GHC trening daje rješenja za uslužnog djelatnika kako da ostane u dobrom, bez obzira na repertoar koji doživljava.

GHC uslužni djelatnik u stanju je prepoznati sva stanja gosta; njegove potrebe, namjere, stvarne razloge frustracije ili nezadovoljstava jer koristi tehnike koje osiguravaju upravljanje situacijom, a za ishod uvijek imaju zadovoljstvo svog gosta. To dovodi do povezivanje dobrog osjećaja s brandom hotela ili kompanije, te njegovog sigurnog povratka.

Hospitality pristup ove vrste do sada nije postojao i zato je tržište oduševljeno novim standardom koji svima osigurava dobrobit; kompanijama stabilan rast, djelatnicima lakoću upravljanja procesima u interakciji s korisnikom, a gostu vrhunsku uslugu kakvu je tražio.

GHC koncept funkcionira po principu – educiranje djelatnika, dobivanje GHC markice, te registracija u GHC konceptu. Jednom kada markica postane vidljiva u svim medijima, korisniku je dostupna informacija koja mijenja njegovu odluku i mijenja dinamiku tržišta.

Za ulazak u GHC koncept koristite kontakte:

GHC – www.ghc-world.com
Email: info@ghc-world.com
Tel: 091 22 55 88 1

Prethodni članakPRO PR GLOBE Awards za 25 laureata iz 15 zemalja
Sljedeći članakNajveći proizvođači piva u Europskoj uniji