Gideon predstavio autonomni viličar za utovar i istovar kamiona

Novo rješenje iz Gideona je inovacija na globalnoj razini te transformira operacije utovara i istovara paletiziranog tereta

Gideon, tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, predstavila je novo rješenje, ključnu inovaciju na globalnoj razini – Trey, autonomni viličar za utovar i istovar kamionskih prikolica.

Trey utovaruje i istovaruje palete potpuno autonomno, štedeći više od 80% radnog vremena radnika. Radi sigurno, dosljedno i pouzdano u dinamičnim okruženjima, u neposrednoj blizini ljudi.

“Mi u Gideonu vjerujemo da automatizacijom najsloženijih operacija rukovanja materijalom možemo pridonijeti eksponencijalnom povećanju kapaciteta čovječanstva za transport tereta”, rekao je Matija Kopić, izvršni direktor i suosnivač Gideona.

“Svijet treba nove načine rješavanja izazova. Naš novi način je dati supermoći milijunima ključnih radnika koji održavaju naše lance opskrbe. Uz podršku naših kupaca, partnera i investitora, razvili smo novi model autonomnog mobilnog robota za utovar i istovar kamionskih prikolica, alat koji nadograđuje ljudski talent”, rekao je Matija Kopić.

“Novo Gideonovo rješenje donosi nam uzbudljiv potencijal za optimizaciju operacija, za povećanje učinkovitosti i nove načine rada. Kako nove tehnologije postaju dostupne, izazovi u lancu opskrbe djeluju kao katalizator koji potiče inovatore i Gideon je jedan od njih. Iako se moramo nositi s puno neizvjesnosti, inovatori poput Gideona dokazuju da je budućnost ovdje i sada”, kazao je Annant Patel, direktor u Koch Disruptive Technologies, podružnici grupacije Koch Industries, i član Odbora u Gideonu.

Xavier Garijo, član Uprave DB Schenkera za ugovornu logistiku, također naglašava važnost inovacija. DB Schenker, vodeća svjetska logistička kompanija, jedan je od prvih Gideonovih kupaca te je, kao i Koch Disruptive Technologies, također sudjelovao u dokapitalizaciji Serije A.

“Mi se u DB Schenkeru oslanjamo na 150 godina iskustva u logistici i oduvijek smo se fokusirali na inovacije kroz koje možemo ponuditi izvrsnost i učinkovitost kakvu naši klijenti očekuju. Zato nam je izuzetno drago što možemo vidjeti nova Gideonova rješenja. Naši dosadašnji projekti s Gideonom upućuju na dokazane slučajeve korištenja sa stvarnim potencijalom, koji nam mogu pomoći u transformaciji logističkih operacija“, rekao je Xavier Garijo, koji je također član Odbora Gideona.

Novo rješenje za utovar i istovar kamiona kombinira Gideonovu tehnologiju autonomije, softver za upravljanje operacijama koji je izuzetno jednostavan za korištenje te robusno, namjenski razvijeno vozilo tvrtke Infinity Machine & Engineering Corp.

Trey pomaže tvrtkama ublažiti nedostatak radne snage, povećati kapacitete te stabilnost i učinkovitost procesa. Ovaj autonomni viličar značajno povećava sigurnost, smanjujući ozljede na radu te oštećenja robe i opreme. Zahvaljujući fleksibilnosti i prilagodljivosti Gideonove tehnologije, Trey je jednostavan za korištenje, implementaciju i skaliranje, te ima minimalan utjecaj na postojeću infrastrukturu, što dodatno poboljšava krajnji rezultat.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKristina Bocak Gojun – Podravka
Sljedeći članakEK: 54 milijuna eura za logističko-distributivne centre za voće i povrće u RH