Glavni trend u influencers marketingu je videosadržaj

Na konferenciji su proglašeni najbolji blogeri u kategorijama moda, ljepota, gastro i putovanja, dodijeljeno je posebno priznanje za najveći iskorak u protekloj godini

Matea Frajsberger i Lucija Kontić

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održano je treće izdanje konferencije o blogerima i influencerima –  DIABLOG koja je okupila tristotinjak gostiju i ponudila niz zanimljivih predavanja, prezentacija, radionica i okruglih stolova.

Rezultati najnovijeg istraživanja o hrvatskoj blogerskoj i influencer sceni pokazali su kako su kreatori sadržaja sve zreliji, uz brigu o vlastitim online kanalima velika većina (61 posto) ima i stalan posao, te su visoko obrazovani (75 posto). Njih 40 posto kontinuirano surađuje s jednim brendom i prosječno zarađuju manje nego što su zarađivali prošle godine (63 posto do 3.500 kn), što znači da je na sceni puno novih lica i da do izražaja sve više dolaze tzv. microinfluenceri. Ono na čemu bi trebali više poraditi je proaktivnost u suradnji s brendovima, jer ih čak 70 posto čeka da im se brendovi sami javi. Kao glavne trendove ispitanici su istaknuli videosadržaj, podcast i Instagram TV.

Na konferenciji su proglašeni najbolji blogeri u kategorijama moda, ljepota, gastro i putovanja, dodijeljeno je posebno priznanje za najveći iskorak u protekloj godini, proglašena Nova zvijezda, najinfluencer i najbolji brendovi za suradnju s blogerima.

Nataša Lujanac (Nivea) i Maša Zibar

Nagrađeni su:

NAJBLOGER
1. Moda: Lucija Kontić
2. Ljepota: Maša Zibar
3. Gastro: Sanja Mijac
4. Putovanja: Kristijan Iličić

NAJISKORAK: Ines Šitum

NAJINFLUENCER: Ella Dvornik

NOVA ZVIJEZDA: Una Pasić Gregović

NAJBRENDOVI: Nivea, Dukat, Avon

Prethodni članakSajmovi – SIAL Pariz 2018.
Sljedeći članakPredstavljeni slatki blagdanski zalogaji iz Vinceka uz Jubilarnu kavu