VijestiSvijetGubitak Merkura 116 milijuna eura

Gubitak Merkura 116 milijuna eura

merkur-trgovina-midi3Slovenski trgovački lanac Merkur prvih 11 mjeseci ove godine zaključio je sa 116 milijuna eura gubitka, a većina je gubitka zabilježena u prvoj polovici godine kada je na čelu slovenskog društva bio Bine Kordež.

U vrijeme ozbiljnih likvidnosnih poteškoća od početka srpnja do kraja studenog Merkur je zabilježio 111 milijuna eura prihoda od prodaje i 15 milijuna eura gubitka.

Prosječna se mjesečna prodaja u posljednjih pet mjeseci u odnosu na prvo polugodište smanjila za 30 posto, što je posljedica zatvorenih nabavnih kanala zbog neplaćanja obveza. Predsjednik uprave Blaž Pesjak poslovne je rezultate ocijenio “sukladnima očekivanjima i sanacijskom planu”. (SEEbiz)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...