kanditOsječka tvrtka Termes u lipnju je stekla 50,6 posto udjela u temeljnom kapitalu IPK-a, cijena po dionici je 235 kuna

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je tvrtki Termes iz Osijeka objavljivanje ponude za preuzimanje IPK-a Kandit Osijek, objavile su Hanfa i Zagrebačka burza na svojim internetskim stranicama.

Termes je Hanfi 21. srpnja podnio zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje IPK-a Kandita. Obveza objavljivanja ponude nastala je za Termes nakon što je u lipnju stekao 361.825 redovnih dionica koje predstavljaju 50,6 posto udjela u temeljnom kapitalu IPK-a i daju 55,46 posto glasova. Cijena koju se Termes u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici je 235,51 kuna.

Zagrebačka burza u ponedjeljak je obustavila trgovanje dionicama IPK-a Kandit od 9,00 do 12,00 sati ocjenjujući da je objavljivanje cijene koju je Termes spreman platiti bitna informacija za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice IPK-a Kandita.

Razdoblje od 9,00 do 12,00 sati je po ocjeni Burze dovoljno za stjecanje fer i pravičnog trgovanja jer se može pretpostaviti da će tijekom njega svi ulagači raspolagati informacijama potrebnim za racionalne investicijske odluke. (H)