filip-degoricija-helena-grahovac-i-matija-jaksicHrvatski predstavnici osvojili drugo mjesto na međunarodnom natjecanju Henkel Innovation Challenge

Prošlog je tjedna u Varšavi održano finale međunarodnog natjecanja Henkel Innovation Challenge. Ovo jedinstveno natjecanje po peti put zaredom organizira tvrtka Henkel, a okuplja najtalentiranije i najkreativnije mlade nade nudeći im priliku da uz akademsko iskustvo steknu vrijednu praksu i kontakte, priopćeno je iz Henkela.

Hrvatski predstavnici Filip Degoricija i Matija Jakšić ujedinjeni u timu “Futur Manufaktur”, pod mentorstvom direktorice prodaje Henkel Croatia Helene Grahovac, osvojili su izvrsno drugo mjesto.

Njihov zadatak bio je osmisliti inovativan proizvod koji će biti popularan na tržištu 2030. godine. Nagradu su odnijeli zahvaljujući proizvodu Persil Foils – energetski učinkovitim folijama za uklanjanje mrlja s odjeće.

Hrvatski predstavnici natjecali su se u konkurenciji s još 19 timova diljem svijeta. Pobjedu su odnijeli studenti iz Kine, Cheung Hoi Fai i Sun Yi, sa svojim proizvodom Loctite Watts koji omogućuje pretvaranje utrošene toplinske energije u korisnu energiju primjenom posebnog električnog uređaja.

Međunarodno natjecanje Henkel Innovation Challenge održava se petu godinu zaredom i okuplja najbolje studentske timove iz 23 zemlje diljem Europe, Azije i Pacifika i po prvi puta iz SAD-a i Meksika.

Studenti su početkom 2012. godine prezentirali kreativne ideje na nacionalnim finalima. Pobjednici nacionalnih finala pozvani su u Varšavu na Međunarodno finale kako bi još jednom prezentirati svoje ideje proizvoda i načina lansiranja na tržište u 2030. godini.

“Nevjerojatna je energija, profesionalizam i kreativnost koje sam doživjela među svim studentima unutar natjecanja. Projekt Henkel Innovation Challenge vrlo je važan za našu tvrtku jer nam omogućava izravan kontakt s mladim potencijalima, budućim poslovnim ljudima i liderima, ljudima koji će oblikovati budućnost. U vrijeme kada svi govore o globalnoj krizi i problemima, ponosna sam što sam dio tvrtke koja na taj način ulaže u studente nudeći im neprocjenjivu priliku, ne samo da nauče što više o tome kako se posluje, već i da steknu kontakte s utjecajnim menadžerima iz cijelog svijeta te, u konačnici, dobiju i potencijalnu priliku za zaposlenje”, izjavila je Helena Grahovac.

Pobjednici iz Kine osvojili su “put oko svijeta“ i džeparac u iznosu od 1000 eura, dok su hrvatski tim s projektom Persil Foils za uklanjanje mrlja kao i treći pobjednički tim iz Francuske sa skupljačem prašine Cleansphere by Rubson, osvojili putni vaučer. Osim toga, Henkel će pozvati tri pobjednička tima u posjet sjedištu u Duesseldorfu gdje će se sastati s Predsjednikom Uprave Kasperom Rorstedom.

Osim uzbudljivog iskustva i obilja zabave, natjecanje mladim kreativcima pruža priliku za stjecanje osobnih kontakta s velikom kompanijom kao što je Henkel već u ranoj fazi svoje karijere. Tijekom natjecanja “Henkel Innovation Challenge” najbolje timove vodili su iskusni menadžeri Henkela koji su im pomagali svojim savjetima. Nakon završetka natjecanja, Henkel ostaje u kontaktu s brojnim sudionicima kojima se pruža mogućnost zapošljavanja u tvrtki, navodi se u priopćenju.