Izgradnja tvornice Henkel Ceresit u bosanskohercegovačkom gradu Bileći odvija se prema predviđenom rasporedu i bit će završena u ožujku iduće godine. Tvornica će imati regionalni značaj, s obzirom na to da će se iz Bileće opskrbljivati Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Albanija i druge zemlje, izvijestili su iz Henkela.

U novoj tvornici proizvodit će se građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za polaganje keramičkih pločica, kao i proizvodi za termoizolaciju objekata.

“U kompaniji Henkel čvrsto vjerujemo u ovo tržište i potencijal cijele regije. Ceresit, koji je širom svijeta sinonim za vrhunske unutrašnje i vanjske građevinske radove, uskoro će postati lokalni proizvod. Očekujemo da naš potez bude pokretačka snaga za ovu regiju, ali i da naš primjer slijede i drugi investitori”, izjavio je generalni direktor Henkela BH Predrag Armuš prilikom obilaska gradilišta.

Kompanija Henkel je, nakon detaljnih analiza i istraživanja tržišta, visoko ocijenila zemljopisni položaj općine Bileća koja se nalazi u jugoistočnom dijelu BiH, ističu iz tvrtke te dodaju kako je pozicija tvornice i u izravnoj vezi s pozicijom dobavljača mljevenog kalcij karbonata koji se nalazi u Bileći.

Tvornica će se prostirati na površini od 6.000 kvadratnih metara te se gradi u skladu s najvišim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima.

U Henkelu kažu kako izgradnja tvornice, otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje novih poslovnih prilika potvrđuju posvećenost kompanije Henkel dugoročnim investicijama i razvoju poslovnih aktivnosti u ovoj regiji.