Na održanom Lino višebojcu u Zaboku, popularni “Medvjedi” razveselili su više od tisuću učenika OŠ Ksavera Šandora Gjalskog te pokazali kako bi vrlo lako mogli zaigrati i u nekom nogometnom klubu.

Jonathan Cheechoo i Saša Martinović, hokejaši KHL Medveščaka – čiji je Podravka partner, osim uživanja u sportskim igrama, savjetovali su učenike kako najlakše osvojiti pobjedničke poene, ali ih i podučavali kako sportski podnijeti poraz.

Medvjedić Lino je omiljenom napadaču Cheechoou, iza kojeg je uspješna karijera u NHL-u, tijekom koje je osvojio nagradu za najuspješnijeg strijelca sezone te prva iznimno uspješna sezona s Medvjedima u KHL-u, i braniču Saši Martinoviću koji je, također, zabljesnuo igrama u KHL-u, dodijelio danas posve nove uloge.

No, svoju ulogu će danas posebno pamtiti učenik šestog razreda Mateo Kolar – njihov izazivač iz publike, te pobjednici u višeboju Laura Jurina i Denis Celjak koji su od svojih sportskih uzora primili pehare i plišane Lino medvjediće.

“Iako ne govorim hrvatski, odlično sam se sporazumio s djecom. Pomagao sam im u pucanju rukometnih penala te kao trener vodio ekipu šestih i sedmih razreda u grupnim igrama. Zajedno smo slavili osvajanje bodova, a kad smo izgubili nekako je bilo lakše zajedno odraditi kaznu – deset sklekova. Uglavnom, svi zajedno smo se jako dobro zabavljali”, rekao je Jonathan Cheechoo pohvalivši se da, ipak, zna pokoju riječ na hrvatskom jeziku.

Medvjedima je ovo, s obzirom na kraj sezone, bilo posljednje druženje na Lino višebojcu, što je Cheechoou bilo posebno žao jer je mu je Lino lada najdraža poslastica.

Saša Martinović požalio je što u njegovoj osnovnoj školi u Njemačkoj nije bilo ovakvih natjecanja te istaknuo: “Šteta da ovakvo nešto nije bilo kad sam ja išao u osnovnu školu. Imali smo samo natjecanja u pojedinačnim sportovima. Zato zauvijek pamtim jedan nogometni turnir na kojemu je moja ekipa izgubila, dugo sam nakon toga plakao i naučio da je bolje pobijediti nego plakati. I na Lino višebojcu djeca dobivaju takve poruke, tu uče biti dio tima, sportski se ponašati i fair navijati. Drago mi je što sam mogao biti dijelom te lijepe priče.”

Hokejašima KHL Medveščaka, zbog kojih je Zabokom po prvi puta odjekivalo Zig, Zag Medveščak!, na Lino višebojcu su se pridružili Antonio Črnjević, član hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije koja je osvojila europsko zlato i Andreja Ivančević, hrvatska rekorderka na 60 m prepone. Talentirani sportaši ogledali su se u trčanju, odnosno košarci s Billie Bivol i Lucijom Brgles, te brojnim autogramima razveselili navijače.