Hoše komerc, trgovački lanac s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, bajramskim je paketima s hranom obradovao korisnike Narodne kuhinje na Baščaršiji. Radi se o jednoj od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju Hoše komerc provodi sada već tradicionalno svake godine.

“Dio smo zajednice i zato želimo dati naš doprinos, pogotovo za ljude koji nemaju dovoljno za sebe, za naše komšije i sugrađane. Ove godine na žalost s nama nije rahmetli tetka Zilha koja je dugo godina uspješno vodila Narodnu kuhinju, ali radost Bajrama želimo podijeliti s njenim korisnicima. Svi oni su u stanju potrebe i upravo zbog toga želimo danas biti s njima na ovakav način. Uvijek ćemo biti na strani ljudi kojima je potrebna pomoć. Ovo je naš vid pomaganja i jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju provodimo sada već tradicionalno svake godine. Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu želimo Bajram Šerif Mubarek Olsun i svako dobro”, navodi se u saopćenju za medije kompanije Hoše komerc.

Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo svakodnevno sprema hranu za oko 300 domaćinstava i 600 pojedinaca koji su u potrebi. Vrijedni uposlenici i volonteri Narodne kuhinje su i ove godine spremali iftare i bajramski ručak za sve korisnike i postače.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, slastičarstvo, pakirnica i pržionica kave, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju s brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsuvremenijih u regiji. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od devet prodavaonica, a sve su na području Kantona Sarajevo.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!