26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 20:11
VijestiSvijetHoše komerc u 2016. ostvario prihode više od 64 milijuna KM

Hoše komerc u 2016. ostvario prihode više od 64 milijuna KM

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, u protekloj 2016. godini uspješno je poslovao zajedno sa svojim privatnim markama Bony, Merka i Naše Mlijeko te tako nastavio razvijati svoje tržišne kapacitete i promovirati domaću privredu.

“Uvijek smo bili uz domaće brendove, tako da smo i ove godine podržavali domaće proizvođače sudjelovanjem u kampanji ‘Kupujmo domaće’, ali i na policama naših trgovina. U skladu s praćenjem trendova i zahtjevima tržišta, Hoše komerc je tokom 2016. godine izvršio implementaciju novog informacijskog sustava što je znatno povećalo kvalitetu usluge. Sve u svemu, možemo reći da je protekla 2016. bila na nivou rekordne 2015. godine, kada smo ukupno imali prihode više od 64 milijuna KM neto”, izjavio je Amir Pizović, izvršni direktor kompanije Hoše komerc.

I u 2017. godini nastavljeno je s proširenjem asortimana u maloprodajnim objektima, s ciljem da kupci Hoše komerca uvijek imaju nešto novo u ponudi, a poseban fokus je stavljen i na edukaciju zaposlenika svih objekata ove kompanije.

Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio obiteljskog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je tvrtka Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim slastičarstvo, pakeraj i pržionica kave, kao i distribucija proizvoda.

Hoše komerc d.o.o trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Na veleprodaji je zaposleno 35 radnika, a u proizvodnji 12. U sektoru robnog i financijskog računovodstva tvrtka zapošljava 15 radnika s tendencijom povećanja zaposlenih na svim razinama.

Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 trgovina i sve su na području Kantona Sarajevo.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...