Uslužne djelatnosti, kao što je hotelijerstvo, uvelike ovise o zadovoljstvu krajnjih korisnika. Zadovoljan gost, ne samo da će se rado vratiti, već će svoje iskustvo podijeliti i s drugima te na taj način privući nove goste. No, isto vrijedi i obrnuto, nezadovoljan gost povlači sa sobom brojne izgubljene goste koji će zbog loše preporuke zaobići taj objekt. U zemljama kao što je Hrvatska, u kojima je turizam jedan od glavnih zanata, konkurencija u hotelijerstvu je izrazito velika te hotelijeri moraju pratiti zadovoljstvo korisnika i najnovije trendove kako bi se mogli izdignuti iznad konkurencije i bilježiti što bolje rezultate.

Hospitality Insights
Hospitality Insights, poznatiji kao HI, je kompletno softversko rješenje koje hotelijerima omogućuje stvaranje anketnih upitnika i analiziranje rezultata te dobivanje povratnih informacija “s terena” kako bi utjecali na korisničko zadovoljstvo dok korisnik još boravi u njihovom objektu. HI je potpomognut modernim alatima umjetne inteligencije kako bi prevodio tekst, analizirao njegov sentiment te klasificirao korisničke odgovore. Za analizu podataka koriste se suvremena business intelligence (BI) rješenja koja omogućuju brzu i efikasnu analizu velike količine prikupljenih informacija kako bi uvid u poslovanje bio što jasniji i transparentniji.

Stvaranje anketa
Kroz HI sučelje aplikacije, hotelijerima je omogućeno da stvaraju ankete i upravljaju njima. Aplikacija omogućuje definiranje različitih tipova pitanja poput unosa slobodnog teksta, odabira opcija, postavljanja slika i slično. Kroz sučelje je omogućeno jednostavno praćenje popunjenosti anketa, a iste je moguće poslati gostima putem elektroničke pošte. Svaka anketa dostupna je preko poveznice koja se u obliku QR koda može postaviti na ključne pozicije unutar ugostiteljskog objekta te na taj način omogućiti gostima da ostavljaju svoj feedback. Primjerice, ankete se mogu postaviti u sobama, na recepciji, u sanitarnim čvorovima, restoranima i barovima te se tako omogućuje dobivanje informacije o trenutnom zadovoljstvu gostiju kako bi se mogle poduzeti akcije za poboljšavanje njihovog krajnjeg zadovoljstva.

Analiza podataka i dobivanje uvida u zadovoljstvo korisnika
Prikupljanje podataka samo je jedna strana Hospitality Insightsa. Prikupljene podatke bitno je dobro analizirati i iz njih izvući pametne zaključke koji će unaprijediti pružanje usluge. Upravo zato, HI rješenje funkcionira na principu stvaranja skladišta podataka iz prikupljenih podataka te se pomoću BI alata izrađuju različiti izvještaji koji sadrže analitički obrađene podatke.

Fokus analitike je stavljen na standardne metrike uspješnosti poslovanja u ugostiteljskoj industriji poput mjera korisničkog zadovoljstva CSAT, koja se koristi za kvantificiranje korisničkog zadovoljstva proizvodima, uslugama i iskustvima ugostitelja, te na NPS koja kvantificira korisničko iskustvo pokušavajući predvidjeti trend rasta poslovanja.

Osim standardnih metrika, već spomenuti AI alati, obogaćuju prikupljene podatke dodajući još jedan sloj više samoj analitici podataka. Omogućeno je automatsko prevođenje odgovora dobivenih od strane gostiju kao i detekcija sentimenta pomoću koje se omogućuje filtriranje pozitivnih i negativnih komentara. Također, podržana je i klasifikacija korisničkih odgovora pomoću koje se mogu jasno pregledavati povratne informacije vezane za različite segmente poslovanja poput ugostiteljskih objekata, sanitarnih čvorova, urednosti soba ili ljubaznosti osoblja.

Hospitality Insights je proizvod koji je namijenjen ugostiteljskim objektima koji žele podići vlastitu uslugu na novu razinu i poboljšati zadovoljstvo svojih korisnika. Svaki korisnički doživljaj i iskustvo vrijedan je podatak koji može u potpunosti promijeniti poslovanje. Stoga je vrlo bitno razumjeti moć informacije koju svaki gost posjeduje, prikupiti ju, analizirati te iskoristiti na najbolji mogući način.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!