StoreMaster je informacijski sustav baziran na mobilnim uređajima koji omogućava potpunu digitalizaciju kontrole operativnog poslovanja u maloprodaji osiguravajući brze rezultate za operativce na terenu i menadžment na svim raznima poslovnog sustava.

Posjedovanje prave tehnologije oduvijek je bila prednost u maloprodajnoj industriji. Zadovoljiti nove kupovne navike potrošača, ponuditi praktične savjete i realne preporuke, a ujedno povećati godišnji prihod, uvijek je bio središnji fokus poslovanja. Funkcioniranje svih poslovnih procesa unutar trgovine i pravovremeni oblik reakcije u poslovanju označavao je pobjednike u utrci zvanoj pridobivanje lojalnosti kupaca. Nakon COVID pandemije, i novonastale situacije uzrokovane promjenama u opskrbnim lancima, još je važnije uspostaviti bolju optimizaciju procesa jer malotrgovačka industrija nikad nije bila složenija.

Maloprodajni trgovački lanci suočili su se s velikim izazovima stvaranja asortimana jer su se obrasci potrošnje mijenjali velikom brzinom. Pandemija je ubrzala dosadašnje izazove s nedostatkom radne snage, od porasta prodaje e-trgovine, preko divljih fluktuacija u prometu u trgovinama do poremećaja u opskrbi.

Vremenska važnost informiranja o stanjima polica u trgovinama, ispunjavanje svakodnevnih zadataka i anketa, procesi prijave kvarova, dobivaju rješenje koje se zove StoreMaster aplikacija za digitalizaciju procesa u maloprodaji.

Svakodnevni zadaci kao što su provjera urednosti, provjera ispunjavanja zakonskih normi, provjera popunjenosti polica i sukladnosti s planogramima ili izloženosti promocija, predstavljaju razrađene načine poslovanja u maloprodaji i redovan način poslovanja regionalnih voditelja i voditelja poslovnica. Praćenje realizacije ovih poslovnih procesa sa StoreMasterom rješavaju se kontrolnim listama koje postaju uniformno provođenje operativnih zadataka u cijeloj poslovnoj mreži. Kvalitetna razmjena informacija u očekivanom vremenskom intervalu, na način koji je najjednostavniji i najpovoljniji, putem mobilnih aparata i tableta.

StoreMaster ima mogućnost brzog unosa podataka u online i offline modu putem mobilnih uređaja pojednostavljenim ispunjavanjem različitih tipova upitnika i anketa. Omogućava povezanost s ERP-om te prati hijerarhiju i organizacijsku strukturu prodajne organizacije. Omogućava automatsko povezivanje s geolokacijom i unose fotografija/odabir fotografija ili video zapisa. StoreMaster omogućava izradu izvještaja i metrika te mnoge usporedbe sa zadanim odnosno ciljanim vrijednostima i distribuciju informacija prema pravima korisnika.

Razgovori prodavača i dobavljača, menadžmenta i poslovnica smanjuju se na najmanji mogući opseg i administraciju, a pojednostavljuju se podaci o usklađenosti planograma i promotivnog prikaza, integritetu cijena, produktivnosti suradnika. Identificira se lakše izvor problema, a način rješavanja postaje ažurniji kroz notifikacije. Omogućava se podloga za planiranje periodičnih i godišnjih troškova.

StoreMaster je proizvod tvrtke RetailUp. RetailUp je zajednički projekt vlasnika Megatrend grupacije i tvrtke Sono IT, a nastao je s obzirom na veliko iskustvo u sektoru trgovine i FMCG-a. Brojne reference s obje strane i dosadašnja uspješna suradnja dovela je do ideje o StoreMasteru i osnivanju novog poduzeća.

Maloprodajni trgovački lanci svjesni su problema da će morati digitalizirati većinu procesa u budućnosti, a s digitalizacijom dolaze i novi izazovi. StoreMaster može pojednostaviti Vaše poslovanje i biti odgovor na sve nastale izazove.

Ako želite saznati više o StoreMasteru i RetailUp-u te konkretnim primjerima riješiti problem u maloprodajnom poslovanju, obratite se našim stručnjacima nb@storemaster.app i poslovna.rjesenja@megatrend.com.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!