U sklopu kampanje Nahranite sreću by Hoyka & Friskies pobjednici Facebook natječaja postali su zvijezde Friskies kampanje

Hrvati i njihove mačke po prvi put su ambasadori globalnog Nestlé Purina brenda Friskies u kampanji “Nahranite sreću by Hoyka & Friskies”. Ljubav vlasnika i njihovih ljubimaca ovjekovječio je jedan od najpoznatiji domaćih fotografa, Damir Hoyka.

Posebnost ove kampanje je u tome što su njene glavne zvijezde mačke i njihovi vlasnici, stvarni Friskies potrošači, koji su odabrani u Facebook foto-natječaju. Oni su pred Hoykinim objektivom, kroz druženje i igru, na najbolji mogući način uspjeli pokazati koliko su mačke voljeni kućni ljubimci te koliko radosti i veselja unose u svaki dom.

Nakon prve “hodajuće” izložbe posvećene mačkama, za koju je eksponate izradio poznati hrvatski umjetnik i grafiter Slaven Kosanović – Lunar, listi poznatih ljubitelja mačaka pridružio se i fotograf Damir Hoyka, koji je izjavio: “Poziv Purine Friskies da sudjelujem u ovoj originalnoj kampanji me razveselio te sam počašćen što sam autor fotografija za prvu Friskies kampanju u kojoj su sudjelovali lokalni modeli. Svakako bi pohvalio naše mačje modele i njihove vlasnike koji su nam kroz opuštenu i spontanu interakciju na fotografiranju približili svakodnevne životne situacije.”

Hoyka je dodao i da u svom stvaralaštvu uvijek ostavlja mjesta improvizaciji, odnosno voli svakom  modelu pružiti mogućnost da učini nešto nepredviđeno, bolje i originalnije od onog što je prvotno zamislio. Upravo zato je, prema njegovom mišljenju, rad s amaterima čak i bolji jer oni, nenaučeni sakrivati svoju osobnost, često iznenade jedinstvenom mimikom ili gestom koju tako uvjerljivo ni profesionalni modeli ne bi mogli izvesti.

“Kampanjom ‘Nahranite sreću by Hoyka&Friskies’ još jednom smo željeli pokazati emocije koje vežu vlasnike i njihove ljubimce, njihovu ljubavi i međusobno povjerenje. Upravo zato odlučili smo organizirati Facebook foto-natječaj putem kojeg smo odabrali četiri ‘Friskies mačke’ koje su zajedno sa svojim vlasnicima danas zvijezde naše kampanje. Sretni smo jer je Hoyka uspio uhvatiti te jedinstvene trenutke sreće, opuštenosti i nesputane zabave vlasnika i njihovih voljenih ljubimaca”, izjavila je Tihana Bezmalinović, brend menadžerica Nestlé Purine.

Više informacija dostupno je na: https://www.facebook.com/nestlepurina.