istravino-de-mar-teran-2008-largevina-belje-vrhunska-grasevina-2009-largeVina Vrhunska graševina 2009. Vina Belje i De Mar Teran 2008. Istravina postigla izniman uspjeh plasirajući se na kanadsko tržište

Vrhunska graševina 2009. Vina Belje i De Mar Teran 2008. Istravina postigla su izniman uspjeh zadovoljivši stroge kriterije potrebne za ulazak na prilično zatvoreno kanadsko tržište vina, izvijestili su danas iz Agrokor vina.

Prva količina ovih vina krenula je put Kanade i naći će se prije Božića na policama dućana u pokrajini Ontario, kanadskom najvećem tržištu vina. U ovom trenutku to su jedina hrvatska vina koja se nalaze u ponudi vina u kanadskoj pokrajini Ontario, u kojoj je ujedno i najveći kanadski grad Toronto.

Ovo tržište ima izniman potencijal i vrlo dobro educirane potrošače, koji su veliki potrošači alkoholnih pića, ali i kvalitetnih vina koja sve više pronalaze svoj put do polica kanadskih dućana, navode iz Agrokor vina.

Pritom dodaju kako je zbog jakih zima domaća proizvodnja grožđa u Kanadi relativno mala i uglavnom koncentrirana u dvije provincije – Ontario i British Columbia. Iako je u zadnjem desetljeću prodaja kanadskih vina stabilno rasla, prisutna je velika konkurencija uvoznih vina.

Kriteriji za ulazak na kanadsko tržište vina izuzetno su strogo regulirani od strane države. U Kanadi se uvoz vina i alkoholnih pića mora odvijati preko državnog monopola – LCB, uz zastupanje tamošnjeg agenta. Državni monopol (LCB) ima stroge propise u svakoj provinciji, s vrlo detaljnim procedurama za sve segmente nabave – od uvoza, distribucije i maloprodaje alkoholnih pića.

Vina Vrhunska graševina 2009. Vina Belje i De Mar Teran 2008. Istravina na kanadskom tržištu u pokrajini Ontario zastupa Roland + Russel s kojim Agrokor vina surađuju od 2009. godine. Ova vina naći će se u pedesetak LCBO prodajnih mjesta, većinom u GTA zoni (Greater Toronto Area), Ottawi, Hamiltonu i još nekoliko većih gradova, zaključuje se u priopćenju.