henkel-poslodavac-partner-midiZa izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima tvrtka Henkel Croatia primila je certifikat Poslodavac Partner.

Certifikat je Blanki Žerjav, voditeljici ljudskih resursa Henkel za regiju Adria, uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje Certifikat Poslodavac Partner.

Henkel Croatia se u certifikaciji istaknuo upravljanjem talentima. Naime, programima za studente Henkel nastoji privući mlade talente još tijekom studija. Kandidati potom prolaze selekcijski proces koji osigurava da svi dobiju jednaku šansu te da se izdvoje oni koji najbolje odgovaraju zahtjevima posla.

Kada osoba postane zaposlenik Henkela, može očekivati da će nadređeni pratiti njihov rad, ali i potencijal te da će uložiti u razvoj znanja i vještina koje im omogućuju da budu još uspješniji i napreduju unutar organizacije.

Obzirom da je Henkel međunarodna kompanija, za talentirane zaposlenike postoji mogućnost razvoja karijere i u drugim zemljama. Zbog svih ovih uvjeta je Henkel, između ostalog, prepoznat kao poželjan poslodavac od strane studenata.

Kako bi dobio certifikat, Henkel je prošao certifikacijski proces u kom se ocjenjuje preko 40 procesa upravljanja ljudskim resursima u pet područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima.

Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje tvrtka Selectio, a trenutačni Poslodavci Partneri su: Avon Hrvatska, Atlantic grupa, Belupo, Cemex, Coca-Cola HBC Hrvatska, Henkel Croatia, Holcim Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska lutrija, INA, JGL, Kozmo, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Sandoz, SOS Dječje selo Hrvatska, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet, Volksbank, Zagrebačka banka i Zvijezda. (Lider)