Poduzeće LinkedIn sklopit će ugovor o partnerstvu sa slovenskim poduzećem Httpool. LinkedIn je imenovao Httpool ekskluzivnim zastupnikom oglašivačkog prostora na području 17 država srednje i istočne Europe.

Aljosa Jenko, osnivac  i direktor grupe HttpoolUz Sloveniju i Rusiju, partnerstvo uključuje i Grčku, Albaniju, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Slovačku, Makedoniju, Rumunjsku, Srbiju, Ukrajinu, Latviju, Estoniju te Litvu.

Agencije i oglašivači od sad će s pomoću Httpoola moći u potpunosti iskoristiti prilike koje nudi LinkedIn.

LinkedIn je s više od 384 milijuna korisnika u više od 200 država najveća internetska mreža poslovnih korisnika u svijetu. Prepoznali smo snažan rast LinkedIn platforme u srednjoj i istočnoj Europi koja je dostupna na 24 jezika, među ostalima i na češkom, rumunjskom te ruskom jeziku. Oglašivači u regiji sada mogu uz podršku Httpoola preko LinkedIna pristupati potencijalnim potrošačima i kontaktima iz poslovnog svijeta.

“Željeli smo proširiti svoje usluge te oglašivačima u regiji omogućiti da se još više povežu s našim aktivnim poslovnim korisnicima na tržištima srednje i istočne Europe. Za ekskluzivnu suradnju s Httpoolom odlučili smo se zbog jake geografske prisutnosti poduzeća na svim spomenutim tržištima, ali i zbog njegovih iznimnih referenci”, rekao je Fredrik Bernsel, direktor prodaje regije EMEA u LinkedInu.

“Oduševljeni smo prilikom koju nudi suradnja s LinkedInom što u potpunosti odgovara našoj ‘cross-channel’ poziciji. Zapravo, Httpool će kroz partnerstvo svojim oglašivačima omogućiti pristup ekskluzivnoj mreži poslovnih korisnika i oglašivačkim prilikama s jednoga mjesta”, dodaje Aljoša Jenko, osnivač i direktor grupe Httpool.