imlek-mljekara-mlijeko-midiKompanija Imlek priopćila je da je potpisala ugovor o kupovini sto posto vlasništva Niške mljekare, jedne od najvećih u južnoj Srbiji.

Kompanija Imlek, regionalni lider u mliječnoj industriji koji raspolaže najsuvremenijom opremom za obradu i skladištenje mlijeka i mliječnih proizvoda, planira povećati proizvodne procese Niške mljekare i unaprijediti njen najpoznatiji brend – “Vedro“.

“Kupovinom Niške mljekare, Imlek će ojačati svoju poziciju na tržištu južne Srbije, ali i osuvremeniti proizvodnju i unaprijediti poslovanje te kompanije. Nakon preuzimanja planirane su i brojne investicije, kako bi se prilagodili proizvodni procesi poslovanja mljekare iz Niša Imlekovim standardima. Ova akvizicija predstavlja realizaciju naših planova za unapređenje i širenje poslovanja kompanije Imlek”, izjavio je generalni direktor kompanije Ilija Šetka.

Kompanija Imlek posluje i na regionalnim tržištima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji i jedna je od kompanija s najdužom tradicijom u zemlji, prepoznatljiva po proizvodima najviše kvalitete i stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje i poslovanja, navodi se u priopćenju. (tanjug.rs)