Novi subotički maloprodajni park prostirat će se na 7300 metara kvadratnih i bit će lociran na istočnom izlazu iz grada, rekli su iz austrijskog investitora Immofinanza.

Još jedan takav park gradit će se i na zapadu Srbije, u Čačku. Iz austrijske tvrtke poručuju i kako imaju u planu do osam sličnih investicija u Srbiji u naredne tri do četiri godine.

Park će se graditi pod brendom Stop.Shop austrijske kompanije.

Kako je ranije najavljeno, Immofinanz će početi radove u Subotici po dobivanju građevinske dozvole, a o vrijednosti investicije i drugim rokovima za sada nisu željeli davati informacije. Neki mediji pak pišu kako bi do otvorenja moglo doći u travnju.

Ovaj maloprodajni centar djelovat će u sklopu lanca Stop.Shop u istočnoj Europi koji svoj poslovni prostor iznajmljuje na 50 lokacija u Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Austriji i Sloveniji.

Iako se i dalje ne zna pouzdano koji brendovi će biti zastupljeni u Subotici, Immofinanz napominje kako su robne marke Takko, Deichmann, dm i Kik njihovi zakupci na većini lokacija.

Stop.Shop centri su namijenjeni sredinama koje imaju od 30.000 do 150.000 stanovnika, a roba koja se nudi, kao što je uvijek slučaj s maloprodajnim parkovima, prilagođena je kupovnoj moći stanovništva.

“Nedavno smo odlučili poduzeti nove korake pa smo tako započeli svoju ekspanziju na srpsko tržište. Ovaj potez, usput rečeno, došao je na nagovor naših kupaca, a mi smo sretni da možemo ispuniti njihove želje vezane za potencijal balkanskih zemalja”, rekli su iz Immofinanza. (Ekapija)