robotic-elibot-kras-drap-midiKraš i agencija Drap predstavili su novi projekt, robotića Elibota, koji je već na samoj premijeri osvojio srca mališana i njihovih roditelja.

“Tehnologija je ovoga puta bila u službi dječjeg čuđenja i osmijeha kad bi konjić ili srna pojeli travu koju su im oni dodali”, izjavila je Marijana Knežević Tudić, brand manager Životinjskog carstva.

Stoga ih je jako razveselilo što su mališani odmah prihvatili Elibota poput prijatelja, uz kojeg će moći istraživati tehnologiju budućnosti i istovremeno učiti o vrijednostima koje nikad ne blijede, o empatiji, očuvanju okoliša i brizi o životinjama.

Osim pomicanja granica inovativnosti i kreativnosti u marketinškim vodama, projekti poput Elibota imaju i edukativni karakter.

Cilj im je pokazati put jednoj novoj osvještenijoj generaciji koja prirodu neće uzimati zdravo za gotovo, a u inovacijama, tehnologiji i prilagodbi novim vremenima znat će tražiti i onu toplu ljudsku stranu, kao što je i Elibot u svom robotskom tijelu pronašao toplo srce.

Mališani su na preKRAŠnom danu mogli s robotićem upravljali pomoću Leap motion senzora koji je pokrete njihove ruke pretvarao u pokrete ruke robotića udaljenog desecima kilometara u Ekoparku u Bratini.

“Upotreba novih tehnologija kao što su napredni senzori pokreta, robotika i live streaming omogućili su nam da približimo Ekopark u Bratini i pružimo mališanima osjećaj zadovoljstva koje pruža briga o životinjama i okolišu na velikoj udaljenosti”, izjavio je Davor Runje, vlasnik Drapa.

Djeca su spremno priskočila u pomoć Elibotu koji se našao pred pravim izazovom, pa su zajedno iz Kraša njegovom malom metalnom surlom hranili srne i konje.

Elibot je tako pomagao životinjama da napune trbuščiće, ali i mališanima da na trenutak izbrišu granice virtualnog i stvarnog svijeta i iz prve ruke dožive tehnologiju koja će zasigurno biti dio njihove ne tako daleke budućnosti.