Međunarodni sajam grafičke industrije i papira Intergrafika i međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak, održat će se na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 5. do 7. lipnja uz sudjelovanje 43 izlagača iz 13 zemalja, objavili su iz Velesajma.

Intergrafika je regionalni događaj suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, a sudjelovanje su potvrdili vodeći svjetski proizvođači kao Konica Minolta, Roland, Xerox, 3M i mnogi drugi, te regionalni lideri u distribuciji repromaterijala i opreme Trgofortuna, Cron, Gea-Data, Printing solutions.

Specijalizirani sajam ambalaže i pakiranja Modernpak namijenjen je susretu proizvođača i potrošača – korisnika ambalaže. Okuplja struku iz područja proizvodnje i primjene ambalaže te distribucije roba, istovremeno prezentirajući najnovije trendove i inovacije u tehnologiji pakiranja kao i suvremena rješenja za ekološki prihvatljivu ambalažu.

Sudjelovanje značajnih svjetskih i domaćih proizvođača opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja pokazatelj je da su Intergrafika i Modernpak najznačajniji sajmovi grafičke i ambalažne industrije u regiji, kažu na ZV-u.

Poslovna i široka publika dobit će tako na licu mjesta uvid u put od dizajna preko tiska pa sve do prodaje i prezentacije gotovog proizvoda krajnjem korisniku.

Izložbeni dio sajma upotpunjen je stručno pratećim programom u suradnji s Grafičkim fakultetom iz Zagreba, Sveučilištem Sjever i Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba te Hrvatskom gospodarskom komorom.