Na Zagrebačkom su velesajmu danas otvoreni bijenalni sajmovi Intergrafika – 22. međunarodni sajam grafičke industrije i papira te Modernpak – 27. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja, izvijestili su iz ZV-a.

Na sajmovima izlažu 72 izlagača iz 14 zemalja na ukupnoj površini od 3.600 četvornih metara.

Intergrafika je regionalna smotra suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, te proizvodnji, doradi i preradi papira.

Kao bijenalna priredba sajam okuplja značajnije svjetske proizvođače strojeva, uređaja i pribora za grafičku industriju te industriju papira i kartona, kao i pomoćnih materijala i gotovih proizvoda.

Krešo Culjak, direktor tvrtke Grafik.net, koja je partner sajma Intergrafika, na otvorenju je istaknuo da je optimist glede održavanja ovakvih sajmova te da je njegova tvrtka prije dvije godine na Intergrafici polučila dobre rezultate te se istome nada i ove godine.

Namijenjen susretu proizvođača i potrošača – korisnika ambalaže, Modernpak okuplja struku s misijom razmjene znanja i iskustva stečenih na području proizvodnje i primjene ambalaže te distribucije roba, istovremeno prezentirajući najnovije trendove i inovacije u tehnologiji pakiranja kao i suvremena rješenja za ekološki prihvatljivu ambalažu.

Marko Mikulić, direktor PAN tvornice papira, partnera sajma Modernpak, smatra da je ovaj sajam bitan kao infrastruktura grafičke industrije te najavio da će Pan zajedno s poslovnim partnerima graditi novu tvornicu papira u Slatini.

Sajmove Intergrafika/Modernpak je otvorio Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore. Radno vrijeme sajma je od 10,00 do 19,00 sati, a priredbe traju do subote, 25. svibnja.