Grupa Intersport ISI ostvarila je 2016. godine 107 milijuna eura prometa u regiji, a u Hrvatskoj je zabilježen godišnji rast prihoda od 23 posto, izvijestili su iz te tvrtke.

Grupa Intersport ISI u čijem je sastavu Intersport Hrvatska, prisutna je u regiji od 1999. godine, do kraja prošle godine bila je dio Mercatora, da bi potom bila prodana globalnoj kompaniji Enterprise Investors.

Promjena vlasništva i pristupa tržištu rezultirala je pozitivnim poslovnim rezultatima što pokazuje promet u regiji koji je u 2016. godini premašio 107 milijuna eura, ističu iz tvrtke.
Napominju kako je Intersport Hrvatska prošle godine zabilježio najveći rast prihoda od prodaje u regiji u iznosu od 23 posto, a isti se trend rasta očekuje i ubuduće.

Direktorica Grupe Mateja Jesenek je istaknula kako se s promjenom vlasništva otvorila prilika za daljnji rast i razvoj, što su pokazali i prvi potezi novog vodstva koji su učvrstili mjesto vodećeg trgovca sportskom opremom u regiji.

Iako odvajanje od matične tvrtke nikad nije jednostavan potez, u Intersportu očekuju pozitivne rezultate i nastavak pozitivnih trendova na hrvatskom tržištu.

Jesenek se osvrnula i na prednosti koje će tvrtka osjetiti ovim povezivanjem te istaknula kako će daljnje unapređenje proizvoda i usluga, širenje tržišta, učinkovitije upravljanje resursima i poboljšanje kvalitete podići dosadašnje poslovne aktivnosti na konkurentniju razinu te osnažiti prepoznatljivost tvrtke.

“Rast i razvoj temeljne su značajke naše strategije. U sinergiji s kompanijom Enterprise Investors postojeća rješenja i usluge podići ćemo na još višu razinu. Prvi korak nam je osnaženje maloprodajne mreže i lansiranje sportske franšize The Athlete’s Foot”, zaključila je Jesenek.

Grupa Intersport ISI u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori ima 108 maloprodajnih objekata i gotovo 1.000 zaposlenih, a uz to ima i 13 prodavaonica s franšiznim partnerima.

Intersport u Hrvatskoj ima 38 prodavaonica u kojima zapošljava 312 djelatnika. (Hina)