VijestiZemljaIrena Weber na Vijeću predsjednika BusinessEuropea

Irena Weber na Vijeću predsjednika BusinessEuropea

Glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca, Irena Weber, sudjelovala je na Vijeću predsjednika BusinessEuropea održanom u Madridu.

BusinessEurope je krovna europska organizacija poslodavaca koja je u Madridu okupila čak 40 poslodavačkih udruga, koji su istaknuli kako je za gospodarski i društveni napredak potrebno raditi na podizanju konkurentnosti.

Europske poslodavačke udruge predstavile su Nadiji Calviño, potpredsjednici španjolske vlade i ministrici gospodarstva i digitalne transformacije, svoje prioritete za nadolazeće španjolsko predsjedanje Vijećem EU. Također, članice su podijelile svoja mišljenja s Margaritisom Schinasom, potpredsjednikom Europske komisije, a imali su i audijenciju kod Njegovog Veličanstva kralja Felipea VI.

Tijekom sastanka usvojena je Madridska deklaracija Vijeća predsjednika Business Europea, u kojoj se ističe kako bi španjolsko predsjedništvo trebalo promicati:

  • strateški pristup konkurentnosti;
  • pomoći u smanjenju regulatornog opterećenja za tvrtke;
  • otvaranje novih tržišta za europske kompanije:
  • produbljivanje integracije jedinstvenog tržišta
  • te osiguravanje opskrbe energijom po konkurentnim cijenama.

Predsjednik španjolske konfederacije poslovnih organizacija, Antonio Garamendi je rekao: „Potrebne su nam konkurentne tvrtke kako bismo ojačale globalnu poziciju Europe, sposobnost da se zauzmemo za naše vrijednosti, osiguramo visok životni standard i ostvarimo zelene i digitalne tranzicije. Vjerujemo da će nadolazeće španjolsko predsjedanje EU-om graditi na radu započetom tijekom ove godine kako bi se pokrenula ambiciozna strategija eropske konkurentnosti.”

“Pet zahtjeva koje smo usvojilli u Madridu važni su za daljnje jačanje konkurentnosti i osnaživanje europskog gospodarstva. I za hrvatske kompanije važno je da EU radi na daljnjem smanjenju regulatornog opterećenja, integraciji jedinstvenog tržišta, osiguravanju opskrbe energijom po konkurentnim cijenama te daljnjem podizanju konkurentnosti”, poručila je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...