favorit svijetlo pivoIstarska pivovara na tržištu nudi svoje najpopularnije Favorit svijetlo pivo s 5% alkohola u povratnoj boci od 0,5 l, koje slijedi kvalitetno a cjenovno povoljno Istarsko pivo s 4% alkohola u PET pakiranju od 2 l.

Važan udio u prodaji drže i Favorit limenke (0,5 l i 0,33 l), a značajno mjesto zauzimaju i bačve za točeno Favorit pivo. U ponudi se također nalazi i Favorit Radler Limeta&Grejp u PET pakiranju, a prošle je godine uvedena i inovacija u obliku tzv. Sportskog piva u boci, odnosno nepovratnoj twist of reljefnoj boci 0,2 l.

Usto, lani je asortiman nadopunjen s dva nova piva, Favorit Leggero i Favorit Rosso. Proizvodi Istarske pivovare mogu se pronaći u cijeloj Hrvatskoj, ali je najprisutnija na području Istre gdje zauzima udio koji u tvrtki procjenjuju na 25-30%.

Trgovcima i potrošačima preporučuju svoje proizvode prvenstveno zbog kvalitete te omjera uloženog i dobivenog. Kada je riječ o marketinškim i prodajnim akcijama, iz Istarske pivovare ističu kako su veliki iskorak napravili prošle godine redizajnom i razvojem novog vizualnog identiteta te lansiranjem novih proizvoda i pakiranja.

“Trendovi pokazuju da se dobro razvila kategorija radlera te konkurenti izlaze i s novim okusima, no mi planiramo ustrajati na našem vrhunskom Limeta&Grejp radleru. Prateći dijelom i proizvode Istarske pivovare, konkurenti su ponudili tržištu i svoja crvena piva, što je u svakom slučaju dobro jer se tako cijela pivska kategorija dalje razvija. Sada nam je svima cilj što bolje približiti proizvode potrošačima pa će se u tom smislu i odvijati daljnje marketinške i prodajne akcije, a skorašnje će prvenstvo u nogometu kao dobru priliku mnogi zasigurno znati iskoristiti”, smatra Božo Mekinić, direktor marketinga.