Online prodaja nikad nije bila u boljoj poziciji – sve više kupaca kupuje online, a udio online prodaje u ukupnom retailu se UDVOSTRUČIO za vrijeme epidemije. Ipak, 61 % kupaca se još uvijek boji krađe podataka, a njih čak 60 % kupuje online samo ako webshop ima sigurnosni certifikat ili pozitivne recenzije, pokazalo je to nedavno istraživanje udruge eCommerce Hrvatska (n=3.431).

Iskustva hrvatskih web trgovaca su pokazala da kvalitetan webshop može značajno povećati broj posjeta u fizičke poslovnice, no veliki problem domaćih trgovaca je nedostatak informacija i znanja potrebnog za pokretanje internetske trgovine. Osim šume zakona u kojima se morate snaći, potrebno je:
• odabrati i razviti optimalnu platformu za web prodaju
• odabrati i implementirati načine plaćanja
• odabrati način dostave i postaviti dobru strategiju naplate
• zaposliti tim za vođenje webshopa
• napraviti plan promocije webshopa
• uskladiti webshop sa zakonom

Sve ovo zahtijeva od vas da uložite svoje vrijeme, ljude i sredstva. Ako u startu donesete krivu odluku i odaberete webshop platformu, izvođača, payment providera ili pak logističku službu koji ne odgovaraju vašim zahtjevima – vrlo je vjerojatno da ćete potrošiti više nego što ste trebali, a prodavati manje nego što ste očekivali.

Na eCommerce Akademiji ćete saznati što sve morate znati prije pokretanja webshopa i eliminirati početničke greške koje bi vas mogle skupo stajati.

Kako pokrenuti webshop bez nepotrebnih troškova ili podići postojeće online poslovanje
Na 12. po redu eCommerce Akademiji možete saznati što sve morate znati prije pokretanja webshopa, kako eliminirati početničke greške koje bi vas mogle skupo stajati, te kako pokrenuti i poboljšati vaš webshop.

Nova eCommerce Akademija kreće u petak 28. travnja 2023., a sastoji se od osam cjelodnevnih radionica koje su namijenjene svima koji razmišljaju o pokretanju web trgovine, voditeljima web trgovina koji žele proširiti svoje znanje, ali i vlasnicima i voditeljima fizičkih trgovina i obrta.

Svaki od modula daje polaznicima teorijska znanja, kao i uvid u najbolje primjere iz prakse – od samih početaka, tj. pokretanja webshopa, preko marketinga, analize, optimizacije, pisanja za webshopove, psihologije prodaje, customer carea, pa do neizostavnih pravnih aspekata online trgovina.

Ključni benefit koji polaznici akademije dobivaju je mentorski pristup s predavačima koji su lideri u svojim područjima, a koji će vam se maksimalno posvetiti jer je svaka Akademija limitirana na 12 polaznika.

Akademiju možete pratiti fizički u modernom ambijentu u Sky Officeu u Zagrebu, ili online, putem Zoom aplikacije.
Svi članovi Udruge eCommerce Hrvatska, kao i čitatelji portala jatrgovac.com ostvaruju 30% popusta na sve module. Ako želite ostvariti ovaj popust, dovoljno je u procesu prijave na eCommerce Akademiju u napomeni navesti “JATRGOVAC30”.

Prijavite se ovdje: https://ecommerce.hr/ecommerce-akademija