Dodijeljena Zlatna košarica

Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, dodijeljena je u okviru televizijske svečanosti koja je održana 7. listopada 2020. godine u Zagrebu. Svečanost proglašenja pobjednika održana je uz potporu Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore te uz sponzorsku podršku tvrtki i organizacija: Mastercard, GS1 Croatia, Tomra, A1 Hrvatska, Mrkvica, Pevex i Hiperprodukcija.

Prijave za ovogodišnje izdanje nagrade Zlatna košarica odvijale su se uistinu u teškim okolnostima koje su karakterizirale prvu polovicu 2020. godine. Inicijalno, plan je bio da se svečanost proglašenja sada već tradicionalno održi u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu 4. lipnja pa su kandidati svoje prijave trebali poslati zaključno s krajem travnja. Međutim, lockdown i opća neizvjesnost svima su poremetili planove u tim mjesecima pa smo se i mi vrlo brzo prilagodili i odlučili na prolongiranje prijava do lipnja i na održavanje same svečanosti najesen u virtualnoj, sigurnijoj i jedino mogućoj formi u ovim uvjetima. Svakako da je sve to imalo utjecaja i na broj prijava kojih je ove godine bilo ukupno 33, što je nešto manje nego u proteklim godinama, ali upravo zbog ovih okolnosti svim prijavljenim kandidatima treba odati još jedno dodatno priznanje.

Ipak, nadamo se kako će se uvjeti života i poslovanja u idućoj godini koliko toliko normalizirati i da ćemo se na svečanosti Zlatna košarica 2021. moći vidjeti uživo i proslaviti najbolja ostvarenja u našim industrijama.

Prijava bi trebalo biti, nema sumnje, jer upravo su naši trgovci i proizvođači obilježili ovu 2020. godinu te postavili benchmark svima kako se trebaju ponašati u vrijeme ovakve društvene, zdravstvene i ekonomske krize.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!