MagazinJa TRGOVAC veljača 2024.

Ja TRGOVAC veljača 2024.

Made in kao dodana vrijednost

Nakon više od desetljeća odlučili smo se ponovno posvetiti temi “Made in” u kojoj želimo obratiti vrijednu pažnju na jednako tako vrijedne brendove i proizvođače iz zemalja naše regije. Krenuli smo od doma, od Made in Croatia, želeći utvrditi naše prednosti i argumente, ali i kočnice i nedostatke u promidžbi i boljim tržišnim performansama naših brendova, kako na domaćem, tako još i više na inozemnim tržištima. Fali nam marketinga i inovativnog promišljanja, rekoše stručnjaci i ostaše živi.

Da, marketinga i to onog dobrog, strukturiranog i kolektivnog, okupljenog oko nacionalnog brenda, zasigurno fali. Pa čak je i vino kao nepobitno jedan od naših velikih izvoznih aduta tek odnedavno počelo dobivati regionalni i nacionalni branding. Ima tu puno posla, nema sumnje, a kada se s tim krene neće izostati ni inovacije.

Inovacija u sektoru duhanskih i srodnih proizvoda ne nedostaje, a Hrvatska postaje važan subjekt ne samo kao proizvođač duhana i cigareta, nego i proizvoda nove generacije koji donose visoku razinu znanosti i posljedično dodane vrijednosti. Analizu smo pripremili kao uvod u novu poslovnu godinu, što već dugo vremena i radimo u našem prvom godišnjem izdanju pa smo to i sada s entuzijazmom napravili. Dobro je kada postajemo mjesto kojem se Europa okreće, pogotovo kada je riječ o proizvodima koji uistinu nose visoku dodanu vrijednost.

Takvu dodanu vrijednost domaćoj maloprodaji i industriji robe široke potrošnje donosimo i mi kroz organizaciju sada već devetog izdanja nagrade Zlatna košarica koja ove godine dolazi u novom formatu. Nakon gala svečanosti i televizijske emisije, Zlatna košarica 2024 ide na more i bit će upriličena kao integralni dio programa ovogodišnjeg Weekend Food Festivala. Ovim putem stoga pozivam sve naše trgovce i proizvođače, i velike i srednje i male, da iskoriste priliku i dodaju svoju vrijednost ovoj svečanosti koja slavi upravo njih i njihov dobar rad. Prijavite se do 31. ožujka i postanite dio ove prestižne manifestacije!

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...