Roba i novac

Upravljanje lancem opskrbe i tržište platnog prometa dvije su glavne teme u rujanskom izdanju našega magazina. Svaki od ovih poslovnih segmenata doslovce iz dana u dan određuje načine i uvjete poslovanja praktično u svim sektorima, a pogotovo u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje.

Izdvojimo samo to da je u pandemiji strelovit rast internetske trgovine uvjetovao kako naprezanje lanca opskrbe koji je morao dostaviti naručenu robu do kupca, tako i prilagodbu sustava platnih transakcija u nastojanju da se zadovolji rast potražnje. Shodno tome, može se reći kako ove dvije funkcije predstavljaju na svojevrstan način istinski krvotok cjelokupnog gospodarskog sustava.

U svakom se broju trudimo donositi teme koje su u fokusu interesa naše industrije te razgovore s top menadžerima koji svojim bogatim iskustvom vode u budućnost, koji imaju viziju i ne libe se to podijeliti sa stručnom javnošću. U toj plejadi vrhunskih menadžera svakako se nalazi i Zvonimir Seki, direktor marketinga Francka, koji nam otkriva svoje poglede na aktualni trenutak te smjernice budućih kretanja tržišta, dok mlade snage predstavlja Domagoj Radić, voditelj prodaje obiteljske tvrtke Pekar d.o.o. iz Vinkovaca koja u izuzetno zahtjevnoj kategoriji bilježi sve značajnije rezultate ne samo na domaćem, nego i na regionalnom i svjetskom tržištu.

Uz dvije detaljne analize kategorija – sredstava za pranje i održavanje rublja te žitarica za doručak – te nekoliko vrsnih kolumni, u ovom broju objavljujemo i cjelovitu analizu tržišta maloprodaje u Hrvatskoj u 2020. godini koju je ekskluzivno za nas pripremila Financijska agencija (FINA).

Kako su poslovali hrvatski lideri maloprodaje doznajte na stranicama koje slijede.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!