jaffa-keksi-wideTvrtka “Jaffa” iz Crvenke u Srbiji objavila je danas da je u cilju sprječavanja bilo kakvih sumnji vezanih uz visoku kvalitetu svojih proizvoda odlučila s tržišta povući seriju proizvoda s navodno spornom ambalažom.

Tvrtka u priopćenju navodi kako su se “nalazi koji su joj predstavljeni, a koji su pokazivali povećani stupanj tvari benzofenon i tvari 4-metilbenzofenon, odnosili isključivo na tisak vanjskog dijela pakiranja keksa i nikada nisu mogli niti na koji način ugroziti kvalitetu i sigurnost samog proizvoda”.

“Tvrdnje kako spomenute tvari mogu prodrijeti kroz dodatnu zaštitnu foliju u kojoj se nalaze proizvodi nisu dokazane niti istinite jer se sporna tvar nalazi samo na vanjskom dijelu kartonskog pakiranja”, navode iz “Jaffe”.

Iz te tvrtke napominju kako su sva istraživanja i nalazi koje je, preko službe za kontrolu kvalitete, sama zatražila od dobavljača, pokazivali potpunu ispravnost pakiranja i usklađenost s pozitivnom zakonskom regulativom, kako u Hrvatskoj i zemljama regije tako i u Europskoj uniji gdje je i sjedište službenog dobavljača trenutno spornih boja odnosno lakova koji se koriste u tisku vanjskog pakiranja proizvoda.

“Bez obzira na sve navedeno, kao i na činjenicu da europske zdravstvene organizacije nikada nisu pouzdano utvrdile štetnost prisutnosti spomenutih tvari na ljudsko zdravlje, tvrtka Jaffa svoju odgovornost prema potrošačima iskazuje i činjenicom da je odmah po primitku prve preporuke tražila hitnu i neodgodivu izmjenu tehnologije završne obrade vanjskog pakiranja proizvoda i na taj način potpuno isključila prisutnost spornih supstanci u proizvodnji pakiranja”, kažu iz te tvrtke.

“Tvrtka Jaffa se također nada kako ova vrsta kontrole, provedena nad pakiranjem njenih proizvoda prvo u Sloveniji, a potom i u Hrvatskoj, nije namijenjena samo najpopularnijem srpskom brendu u ovim zemljama”, navodi se u priopćenju tog proizvođača Jaffa keksa. (H)