PIK Vrbovec nositelj oznake “Meso hrvatskih farmi”

logo-meso-hrvatskih-farmiMesna industrija PIK Vrbovec, iz sastava koncerna Agrokor, prvi je sudionik projekta “Meso hrvatskih farmi” koji je, u svrhu dobrovoljnog označavanja svinjskog mesa, pokrenula Hrvatska poljoprivredna agencija.

Cilj projekta je potrošačima dati što više informacija o svježem svinjskom mesu, a nova markica “Meso hrvatskih farmi” predstavlja dodatnu garanciju kvalitete i podrijetla mesa.

“U današnje vrijeme potrošačima je važno imati sve informacije o tome kakvo meso kupuju i konzumiraju. PIK Vrbovcu potrošači i kvaliteta su na prvom mjestu i upravo zato su se uključili u ovaj projekt”, kaže se u priopćenju PIK-a.

Agrokor već niz godina u Belju ulaže u proizvodnju domaćih svinja, a u PIK Vrbovcu je uložio značajna sredstva u modernu tehnologiju za rasijecanje i pakiranje svježeg mesa.

Ovime su stečeni preduvjeti za korištenje oznake “Meso hrvatskih farmi” koja potvrđuje da se cijeli ciklus, preko uzgoja i proizvodnje, odvija u Hrvatskoj.

Tako svi proizvodi PIK-a Vrbovec od 22. veljače, kada je potpisan ugovor s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, imaju na pakiranju posebnu markicu s oznakom “Meso hrvatskih farmi”.

Prethodni članak“Jaffa” povlači seriju proizvoda sa spornom ambalažom
Sljedeći članakKonzum i Carlsberg zajedno u zaštiti okoliša