Kompanija Jaffa iz Srbije danas je na dražbi kupila kikindsko konditorsko poduzeće Banini u stečaju, po početnoj cijeni od 15 milijuna eura

Jaffa je bila jedini sudionik na dražbi, a od kupovine su odustali Industrija mesa Matijević iz Novog Sada i Industrija keksa Bambi iz Požarevca.

Generalni direktor Jaffe Bojan Knežević je, kako prenose tamošnji mediji, novinarima je poslije dražbe rekao da odluka o kupovini Baninija nije bila laka jer je početna cijena visoka.

“Da je cijena niža, bilo bi više kupaca. Banini je u velikim problemima, u stečaju je jer ima više od 40 milijuna eura duga bankama i više od 10 milijuna eura duga dobavljačima”, rekao je Knežević.

On je dodao da je strateška odluka Jaffe bila da vlasniku, Kapa star grupi, predloži tu akviziciju jer vjeruje u zajednički potencijal proizvoda Jaffe i Baninija.

“Pred nama je veliki posao, planiramo podići proizvodnju u Kikindi. Ovdje ćemo proizvoditi isti asortiman koji je Banini do sada imao”, najavio je Knežević i poručio da oko 500 radnika Baninija ne treba brinuti za svoja radna mjesta jer im “tvornica bez radnika ništa ne znači”. (SEEbiz/Beta)