Zašto je Mrkvica i ove godine najbolji mali trgovac?

Po prvi puta u Hrvatskoj se pojavio lanac trgovina u kojima biti prisutan sa svojim proizvodom znači biti uspješan u prehrambenom sektoru malih proizvođača

U devet godina poslovanja Mrkvica je isfiltrirala mnoge vrhunske proizvođače i predstavila ih kupcima, a kupovati u Mrkvici je postao znak kvalitete i svijesti koju svaki kupac poklanja sebi. Ujedno, postala je partner mnogim malim proizvođačima kojima je stvar prestiža imati proizvod na njihovim policama, a dokaz tome je i ovogodišnja nagrada Zlatna košarica u kategoriji Mali trgovac godine.

Dijana Gverić

Mrkvica surađuje s više od 400 dobavljača od kojih je većina s njima od samog početka poslovanja. Tim Mrkvice nakon svih ovih godina stekao je poseban osjećaj za prepoznavanje vrhunskih artikala i dobrih proizvođača što je vidljivo i iz činjenice da su neki od njih svoj prvi proizvod ponudili i plasirali najprije u Mrkvici, a ona im je otvorila vrata za daljnji uspjeh na cjelokupnom domaćem tržištu. Takva stabilnost poslovanja dobavljačima daje značajnu priliku za rast, a istovremeno im povećani obujam poslovanja omogućuje zadovoljstvo i financijsku stabilnost cijele obitelji. Može se reći da se radi o polupartnerskom odnosu pri čemu se osluškuju potrebe i želje kupaca te ih se prenosi proizvođačima kako bi oni unaprijedili kvalitetu svojih proizvoda. U trenucima kada trgovački lanci nisu prepoznavali male proizvođače, Mrkvica je stala uz njih i ponudila im sigurnu suradnju i mogućnost za unaprjeđenje poslovanja.

Trgovina je to koja je počela postavljati trendove u domaćoj prehrambenoj industriji što znači da kupci u Mrkvici mogu biti sigurni da se radi o ponudi koja je trenutno najbolja od onoga što se na tržištu nudi jer proizvođači koje Mrkvica uvrsti u svoju ponudu neprestano rade na podizanju kvalitete. Ovakvim rezultatom nadišla je konkurenciju te postala vodeći trgovac u segmentu malih trgovina i jedan od primjera pozitivnog utjecaja trgovine na razvitak hrvatske poljoprivrede i lokalne zajednice.

Od prvog dana poslovanja Mrkvica raste zajedno sa svojim proizvođačima pa tako sada ima trgovine na šest prestižnih lokacija u Zagrebu, a u planu im je širenje i na cijelu Hrvatsku.

Hrvatskom tržištu ove trgovine na jednom mjestu nude bogati asortiman domaćih proizvoda, i to sve od svježih svakodnevnih proizvoda pa do vrhunskih delicija. Najveći udio u prometu čini svježe voće i povrće, meso iz lokalnog uzgoja, svakodnevno svježi craft pekarski proizvodi, mliječni proizvodi malih mljekara te mnogi drugi. Posebno ističu da je riječ o domaćim proizvodima malih domaćinstava koji se pokušavaju probiti do kupaca, a oni im za to daju odličnu priliku.

Djelatnici Mrkvice su posebna snaga koja svojim trudom i poznavanjem proizvoda neprestano radi na povećanju prodaje i kvalitete iskustva kupaca, a ulaskom u njihove dućane nemoguće je ne osjetiti ugodan ambijent te osobni pristup svakom kupcu. To je svakako jedna od prednosti male trgovine po kojoj se razlikuju od velikih trgovačkih lanaca i nešto na što su jako ponosni.

Za kraj iz Mrkvice pozivaju sve nove proizvođače da im predstave svoje proizvode i uz njihovu pomoć ostvare svoj poslovni uspjeh.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakBezalkoholna pića – Komunikacija snižene cijene snažno zastupljena
Sljedeći članakORKA Grupa – poznati brendovi u novom ruhu