frozen-snjezno-kraljevstvo-midiBajkoviti animirani film Frozen, kod nas poznatiji kao Snježno kraljevstvo postao je najutjecajniji animirani film svih vremena, a lutke Anne i Else uspjele su s trona skinuti i nedodirljivu Barbie.

O planetarnoj popularnosti Snježnog kraljevstva govori i podatak da se ograničeno izdanje Elsinih i Anninih lutki prodavalo po čak 10.000 dolara na eBayu.

Nevjerojatna priča o sestrinskoj ljubavi dobila je i dva Oscara, za najbolji animirani film i najbolju pjesmu, te Golden Globe i British Academy Award, a film je od prvog dana prikazivanja rušio rekorde. Zanimljivo je da je redateljica Jennifer Lee bila prva žena koja je režirala Disneyjev animirani film.

Jedna od najvećih zanimljivosti veže se za imena glavnih likova Snježnog kraljevstva. Jeste li se ikada zapitali kako su nastala imena glavnih likova: Hans, Kristoff, Anna i Sven? Probajte ih brzo izgovoriti. Zvuči jednako kao i Hans Christian Andersen. Uostalom, Frozen se temelji na priči Ledena kraljica koju je on napisao.

Anna i Elsa uopće nisu trebale biti sestre. Dok se stvarala priča zamisao je bila da Anna bude djevojka sa sela, a Elsa je trebala biti bojažljiva snježna kraljica.

Omiljena plavooka princeza Elsa bila je zamišljena kao negativka, baš kako je predstavljena u izvornoj bajci Hansa Christiana Andersena. Ali, kako dobro uvijek pobjeđuje, tako su tvorci ovog filma princezu Elsu odlučili pretvoriti u pravu dobricu. Elsa ima moć kojom sve može pretvoriti u snijeg i led, a to posebno zabavlja njezinu mlađu sestru Annu.

Elsa je najstarija Disneyjeva princeza. Od njih 11 koje je stvorio Disney, Elsa je s 21 godinom najstarija u društvu u kojem su sve ostale princeze tinejdžerke. Početna ideja je bila da Elsa ima tamnu kosu sve dok ne postane Snježna kraljevna. U planu je bilo da ima i kraću kosu u punk stilu. Zamisao su autori nakon nekog vremena odbacili. Popularna pjesma Puštam sve prevedena je na 41 svjetski jezik.

Svaka snježna pahuljica ima šest strana. Ta osnovna struktura pahuljice snijega inspirirala je autore da naprave Elsin dvorac koji izrasta u oblik šesterokuta. Devet mjeseci je bilo potrebno za stvaranje scene u kojoj Elsa izrađuje dvorac.

Na filmu Snježno kraljevstvo radilo je 600 ljudi tijekom 2,5 godine, a trebalo je 3 milijuna radnih sati da se stvori ovaj čaroban film. Arhitektura, fjordovi, planine, sve je napravljeno prema motivima hladne Norveške. Tijekom produkcije filma, Disneyjevi umjetnici su nekoliko puta posjetili Norvešku, odsjedali u hotelu od leda i pohađali su tečajeve meteorologije kako bi vjerodostojno na film prenijeli njene prirodne ljepote i dočarali snježno kraljevstvo Arendelle. Napravili su fantastičan posao jer je upravo magična zima prikazana u Snježnom kraljevstvu privukla brojne turiste u Norvešku gdje je i broj letova porastao 153 posto.

Vole li i vaša djeca Snježno kraljevstvo, uključite ih u bajkoviti svijet kroz Konzumov Disney loyalty program. U svakom Disney Snježno kraljevstvo paketiću nalazi se zabavni zvrk i 2 žiga. Sakupljanjem žigova s likom Else i Anne ostvarujete popust od 50 posto na Disney Snježno kraljevstvo porculanski set, a žigovi s likom Olafa vode vas do besplatnog Rollinza. S prikupljenim zvrkovima i žigovima uživat ćete u igri s vašim mališanima te nezaboravnoj avanturi Snježnog kraljevstva.

PROMO