dan-odgovorne-konzumacije-6Objavama o važnosti umjerenosti na društvenim mrežama Karlovačkog, Heinekena, Amstela i Laškog te cidera Strongbow, kompanija Heineken Hrvatska obilježila je Dan odgovorne konzumacije – tradicionalnu globalnu inicijativu kojom Heineken promovira umjereno i odgovorno uživanje u alkoholu.

Tim povodom kompanija je organizirala i edukativni program za svoje zaposlenike u nekoliko gradova: Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Karlovcu i Splitu. Uz tematsko predavanje u sklopu korporativne politike Cool@Work o problemima koje uzrokuje neodgovorna konzumacija te prevenciji i podršci, kompanija se udružila s Policijskom upravom Karlovačkom kako bi, koristeći tzv. pijane naočale, zaposlenicima demonstrirala opasnost vožnje u pijanom stanju.

“U Heinekenu Hrvatska smatramo da je pivo odličan proizvod koji, ako se konzumira umjereno, može biti dio pozitivnog stila života odraslih potrošača. Vjerujemo da je naša dužnost poticati ljude na odgovornu konzumaciju alkohola, zato koristimo svoj utjecaj kako bismo tu poruku promovirali izvan kompanije, ali i unutar nje. Najvažniji ambasadori ovakve politike su upravo naši zaposlenici pa Dan odgovorne konzumacije posvećujemo prvenstveno njima. Želimo da naši potrošači biraju kvalitetu, a ne kvantitetu te da uz naše brendove vežu samo pozitivna iskustva“, rekla je Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija kompanije.

U obilježavanju Dana odgovorne konzumacije kompanija Heineken Hrvatska pridružila se ostalim operativnim kompanijama u sklopu Heinekena, a tom se temom bavi i tijekom cijele godine kroz eksterne i interne inicijative.

dan-odgovorne-konzumacije-4Od 2013. provodi kampanje kojima promovira nultu toleranciju za maloljetničku konzumaciju, primjerice “Za odgovorno odrastanje mladih” te “Ja sam 18+”, a u borbi protiv zlouporabe alkohola gradi partnerstva te poduzima mjere na razini industrije surađujući s drugim pivovarama u Hrvatskoj. Također, na pakiranjima proizvoda iz portfelja kompanije jasno su izraženi poruka te simboli o odgovornoj konzumaciji, a svojim potrošačima Heineken Hrvatska nudi niz bezalkoholnih brendova i onih s niskim postotkom alkohola.

Poruke o umjerenoj konzumaciji mogu se pretraživati na društvenim mrežama koristeći hashtagove #uzivajodgovorno i #EnjoyResponsibly, a više informacija o kampanji dostupno je na www.heinkenen.hr.