kaltenberg-pivo-midiJorn Pedersen, danski menadžer koji je u srpnju 2014. godine napustio koprivničku Podravku i od tada je ispod medijskog radara u Hrvatskoj, u svibnju ove godine imenovan je predsjednikom Uprave Kaltenberg Adrije, tvrtke koja u Industrijskoj zoni Kukuljanovo gradi veliki pogon za proizvodnju piva.

Gradnja kompleksa, čiju ukupnu vrijednost nismo uspjeli doznati, započinje uskoro, a proizvodnja piva trebala bi započeti u ljeto 2017. godine.

“Točno je da sam sad na čelu hrvatskoga Kaltenberga”, potvrdio je Jorn Pedersen za Lider, koji je četiri godine proveo i na čelu Carlsberga Hrvatska.

Kaltenberg Adria ni na koji način nije povezan s Pivovarnom Laško, koja je imala licenciju za proizvodnju Kaltenberga u Hrvatskoj, a to se pivo do 2010. i proizvodilo u Jadranskoj pivovari u Splitu kada je proizvodnja stopirana.

“Uzeli smo licenciju od obitelji Kaltenberg iz Bavarske”, rekao je za Lider Damir Tomljanović, riječki poduzetnik koji je također jedan od osnivača tvrtke.

Prema njegovim riječima, u Kukuljanovu će se proizvoditi 25.000 hektolitara piva na godinu za cijelu regiju.

Sjedište tvrtke Kaltenberg je u Zagrebu, a u riječkoj industrijskoj zoni se uz pogon za proizvodnju piva na parceli ukupne površine 11.080 metara kvadratnih grade pivnica, restoran i trgovina. (lider.media)