KARLA brašna za najfinije blagdanske kolače

Pod poznatim brendom KARLA kriju se, između ostalih proizvoda, i kvalitetna brašna raznih vrsta. Glatko, oštro, pirovo, pirovo integralno, graham ili pak gris krupica odličan su temelj svakog dobrog tijesta ili biskvita za blagdanske kolače

Blagdanska groznica sve nam je bliže, gradovi polako oblače svečano ruho dok se u kulinarskim glavama već vrte recepti za najslađe i najfinije blagdanske kolače. Kako bi svaki ispao upravo savršeno, bilo da se radi o dizanim, prhkim ili lisnatim tijestima, rješenje dolazi iz karlovačke tvrtke Žitoproizvod. Pod njihovim poznatim brendom KARLA kriju se, između ostalih proizvoda, i kvalitetna brašna raznih vrsta. Glatko, oštro, pirovo, pirovo integralno, graham ili pak gris krupica odličan su temelj svakog dobrog tijesta ili biskvita za blagdanske kolače. Na web stranci tvrtke nedavno je otvoren blog “Karlina kuhinja” na kojem se mogu pronaći razni recepti i inspiracija za pripremu ukusnih delicija.

Priča karlovačke tvrtke Žitoproizvod seže u davnu 1946. godinu što znači da tvrtka sljedeće godine obilježava 77. obljetnicu uspješnog rada. S više od 100 zaposlenih, Žitoproizvod je vodeća kompanija u Karlovačkoj županiji i gradu Karlovcu u segmentu prerade i proizvodnje pekarskih i mlinskih proizvoda te svježe tjestenine, također poznate pod brandom KARLA.

Posebno su ponosni na činjenicu što su od samih početaka rada tvrtke pa sve do danas i dalje u funkciji originalni silosi i mlin što omogućava proizvodnju najkvalitetnijih vrsta brašna i krupice, kako za vlastite potrebe, tako i za veliki broj trgovačkih lanaca s kojima surađuju. Što se tiče sirovine, sve proizvode isključivo od pšenice hrvatskog porijekla, dok vrlo mali dio za koji ne uspiju nabaviti domaću sirovinu, kao što je primjerice durum kojeg nažalost u Hrvatskoj nema u dovoljnim količinama, koriste isključivo onu provjerenog porijekla i kvalitete. Da se radi o proizvodima iznimne kvalitete svjedoče certifikati izvrsnosti i sustavi kontrole kvalitete – HACCAP Codex Alimentarius; ISO 9001:2015 te IFS-International Featured Standard Food, te Halal, Kosher i Brašno hrvatskih polja certifikati.

Rado ističu činjenicu da su jedna od rijetkih tvrtki koja se može pohvaliti zaokruženim procesom proizvodnje što im, uz mlin i silose u kombinaciji s vlastitim analitičkim laboratorijem, pruža mogućnost za maksimalnu kvalitetu sirovine od zrna do brašna čime mogu jamčiti izvrsnost i kvalitetu svakog finalnog proizvoda koji se nađe na policama trgovačkih lanaca i stolovima kupaca.

KARLA brašna nadaleko su poznata po svojoj kvaliteti i raznovrsnosti no, osim KARLA brenda, svakako vrijedi istaknuti i brand MLINOTEST, slovensku grupaciju čiji je ponosni član i tvrtka Žitoproizvod. Na policama Plodina mogu se, uz KARLA brašna, pronaći i jedinstveni proizvod SELF RISING FLOUR odnosno pšenično bijelo brašno s dodatkom praška za pecivo – idealno za pripremu blagdanskih kolača i ostalih slastica.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakCromaris organizirao ekološku akciju čišćenja obale na Dugom otoku
Sljedeći članakGebrüder Weiss namjerava postići potpunu klimatsku neutralnost već 2030.